Eski İslam düşmanından Fransa'ya Müslüman Başkan hayali

Eski İslam düşmanından Fransa'ya Müslüman Başkan hayali

İslam düşmanı olduğu uzun yılların ardından “Kur’anı okuyunca rahatlıyorum” açıklaması ile Fransız gündemine oturan ünlü yazar Michel Houellebecq, önümüzdeki günlerde çıkacak bir kitabı ile tekrar gündeme oturmaya başardı.

Ömer Çiftçi’nin Haberi
RİSALEHABER- Hayatının uzun bir dönemini İslam düşmanı olarak geçirdikten sonra “Kur’an’ı okudukça rahatlıyorum” açıklaması ile İslam düşmanlığından vazgeçtiğini söyleyen Michel Houellebecq, önümüzdeki günlerde çıkacak kitabı “submission” ile yeniden gündemde. Kitabın dikkat çeken yönlerinden biri de “Müslüman bir Fransa başkanı” teması.

Kitabında İslami bir partinin himayesine girmiş Fransız meclisi ile halk tarafından seçilmiş Müslüman bir Fransız başkan etrafında şekillenen olayları tema olarak işleyen ünlü yazar, thenational. ae’ye kitabı çıkmadan önce kitap ile ilgili tartışmalara yol açacak açıklamalarda bulundu.

“Kitabımda bize uyan veya uymayan yönleri ile Fransa’nın İslami bir yönetim altında nasıl işleyeceğini göstermeye çalıştım” diyen Houellebecq, “her şeyin korkulduğu gibi olmadığını bu kitapta görebilmek mümkün” ifadelerini kullandı.

“Müslüman bir yönetim pek tabi ki modern olabilir. Yani Fransız toplumunun korktuğu gibi kadınların sokağa çıkmaması, pek çok kişinin tutuklanması veya bazı “brutal” olaylar gerçekleşmeyebilir” sözlerini sarf eden Houellebecq, Türkiye örneğini vererek İslam ile modernitenin ve gelişimin nasıl bir arada yürüyebileceğini gösterdi.

Fransa’nın inanç konusuna takılmaktan çok sosyal ve siyasi hayatta pek çok reform yapması gerektiğini söyleyen ünlü yazar, İslam karşıtı seslerin de şimdiden odağına yerleşmiş durumda.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.