Eski FETÖ okulları derslik açığını kapatacak

Eski FETÖ okulları derslik açığını kapatacak

Kapatılan FETÖ okulları, yeni eğitim yılında 430 bin öğrenci kapasiteli derslikler olarak hazırlanıyor. Bunlar özellikle liselerdeki açığı kapatacak.

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), darbe girişimi sonrası kapatılan FETÖ’nün okullarından gelecek dersliklerle mevcut derslik açığını kapatacak. Okullar, 430 bine yakın öğrencinin eğitim alacağı derslikler olarak hazırlanıyor. 
MEB’in, 2012-2013 yılında uygulamaya koyduğu 4+4+4 eğitim sistemiyle birlikte 12 yıllık zorunlu eğitime geçilmesi eğitimde derslik açığını da beraberinde getirmişti. Sistemle birlikte liselerin zorunlu hâle gelmesinin ardından en çok derslik açığı bu kademede yaşanmıştı. Ayrıca her yıl 1 milyon 200 bine yakın öğrencinin eğitime başladığı tespit edilirken, derslik açığının kapatılması için yeni okul imar çalışmaları devam ediyordu. 
KAPASİTE 430 BİNE ÇIKARILDI
MEB, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname ile FETÖ’nün özel okullarını bünyesine kattı. Türkiye genelinde bin 17 okulu alan MEB, bu okullarda özel okul mantığıyla düzenlenmiş 300 bin civarında derslik olduğunu tespit etti ve düzenlemelerle kapasiteyi 430 bine çıkardı. Söz konusu okullar yeni eğitim yılında 19 Eylül’de öğrencilerin hizmetine sunulacak. 
OKULLARIN ÇOĞU LİSE OLDU
MEB, el konulan okulların çoğunu lise olarak hazırladı. Ayrıca ihtiyacın en çok görüldüğü ortaokullarda da derslik açığı bu yolla kapatılacak. Okullar, liseden sonra ilçenin veya bölgenin ihtiyacına göre ortaokula da çevrildi. Dönüşümü tamamlayan ilkokullara nüfus kayıt sistemine göre öğrenci yerleştirme işlemleri de yapılmaya başlandı. Öğrenciler, FETÖ’nün eski okullarında devlet okullarından farkı olmaksızın eğitim almaya başlayacak.  

 

Milliyet

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.