“Eşimin şehitliği namusumdur”

“Eşimin şehitliği namusumdur”

Şırnak’ın Cizre ilçesi Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Grup Amirliği’ne teröristlerce düzenlenen bombalı saldırıda oğlunun doğum gününde şehit olan polis memuru Harun Haytalman için memleketi Ordu’da tören düzenlendi.

2 yaşındaki oğlu Berkay Maytalman’ın doğum gününde şehit olan 3 yıllık polis memuru 27 yaşındaki Harun Maytalman’ın cenazesi, askeri kargo uçağı ile saat 02.30 sıralarında Samsun-Çarşamba Havaalanı’na getirildi. Naaşı buradan memleketi Ordu’nun Kabataş ilçesine götürülen şehit için Kabataş Belediye Meydanı’nda bir tören düzenlendi. Duygusal anların yaşandığı törende şehidin 3 yıllık eşi Neşe, oğlu Berkay, babası Cemal ve annesi Sevgi, tören sırasında metanetli duruşlarıyla dikkat çektiler.

 

“Eşimin şehitliği namusumdur, vatan sağ olsun”

Şehidin eşi Neşe Haytalman, “Çok acı. Sabırla beklemek zorundayım. Ağlamayacağım. Kimseyi kendime güldürmeyeceğim. Şehidimin başımın üstünde yeri var. Şehitliği namusumdur. Ölene kadar taşıyacağım. Öldükten sonra da beraber olacağız. Vatan sağ olsun, dik duracağım” dedi.

Bu arada şehidin 2 yaşındaki oğlu Berkay da olan bitenden habersiz cenaze alanında annesinin kucağında oturdu. Bir ara yerinde duramayan küçük Berkay, tören alanındaki kürsüde bulunan Türk bayrağına sarıldı.

 

80 yaşındaki kayınvalideden teröristlere beddua

Şehidin kayınvalidesi 80 yaşındaki Zeynep Tengüç, damadının tabutu başında teröristlere beddualar etti. Zeynep nine, “Allah o teröristleri perişan etsin. Allah onları bildiği gibi etsin. Buna bir çare bulsunlar. Ben bir şehidin çocuğunu hatırlıyorum, o çocuğu hiç unutmuyorum. Bak bu da bizim şehidimiz. Bunun da çocuğu var. Rabbim verdi, Rabbim aldı. Allah o teröristleri perişan etsin” diye ağıt yaktı.

(İHA)

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.