Eşi özel sektörde çalışan din görevlilerine nakil müjdesi

Eşi özel sektörde çalışan din görevlilerine nakil müjdesi

Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı eşi özel sektörde çalışan din görevlilerinin isteklerini yerine getirdi.
 
Eşi özel sektörde sigortalı olarak çalışan görevlilerimiz eş durumundan istifade ederek tayinlerini yaptıramıyorlardı. Onlar için bir müjdeli haber, artık onlar da eş durumundan faydalanacak ve tayin yaptırabilecekler. Tabi en az iki yıl süreyle kesintisiz çalışıyor alması gerekir, şartı arandı. Diyanet, suistimallere karşı tedbirinide almış oldu.
 
İŞTE O İLGİLİ MADDE:
 
MADDE 11 – Aynı Yönetmeliğin 20 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
 
“MADDE 20 – (1) İstek üzerine yer değişikliği; mazeret sebebiyle, süre sebebiyle ve karşılıklı yer değiştirme talepleri üzerine yapılan yer değiştirme işlemleridir. 
 
"Grup ve sınıf hizmetine tabi olmayan personelin eş durumu sebebiyle yer değiştirme isteğinde bulunabilmesi için eşinin, 217 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 2 nci maddesinde belirtilen kamu kurum ve kuruluşlarından birinde memur veya 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) bendine göre sözleşmeli statüsünde çalıştığını görev yeri belgesi ve kendisinin ve eşinin T.C. kimlik numaraları ile belgelendirmesi veya eşinin halen sosyal güvenlik kurumuna bağlı olarak en az iki yıl süreyle kesintisiz çalışıyor olması gerekir."
 
Dinihaberler.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.