Esenyurt'ta 5 bin Suriyeli'ye bayram yemeği

Esenyurt'ta 5 bin Suriyeli'ye bayram yemeği

Esenyurt Belediyesi'nce düzenlenen programda Suriyeli bin çocuk lunaparkta eğlendi, 5 bin Suriyeliye bayram yemeği verildi

İlçe genelinde yaşayan Suriyelilerin ülke özlemlerini gidermek ve toplumla kaynaşmalarını sağlamak amacıyla Esenyurt Belediyesi'nce Ramazan Bayramı programı düzenlendi. Esenyurt Şehitler Parkı ile Gaziler Parkı'nda düzenlenen program gün boyu devam etti.
 
Suriyeli bin çocuk, Gaziler Parkı'ndaki belediyeye ait lunaparkta ücretsiz eğlendi. Çarpışan arabalara, gondola, atlıkarıncaya binen ve diğer oyun alanlarında keyifli vakit geçiren Suriyeli çocuklar, mutluluktan kimi zaman şarkı söyledi. Bazı çocukların da rabia işareti yaptığı görüldü. Şehitler Parkı'ndaki Esenyurt Şehir Stadyumu'nda ise 5 bin Suriyeliye bayram yemeği verildi.
 
Yemekte davetlilere çorba, kavurma, pilav, tatlı ve meşrubat ikram edildi. Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Suriyeli ailelerle sohbet ederek, sorunlarını dinledi. Kadıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriyelilerin muhacir, Türk milletinin ise ensar olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti: "Zulme uğrayan kardeşlerimiz, evlerinden, şehirlerinden ve ülkelerinden uzakta hayata tutunmaya çalışıyorlar. Biz de onların yaralarını sarmaya çalışıyoruz. Esenyurt'ta yaşayan 750 Suriyeli çocuğa Suriye müfredatına uygun eğitim veren okul açtık, bu okulda Türkçe eğitim de veriyoruz. Ayrıca 250 öğrenciye de aynı eğitimi evlerinde vermekteyiz. Bu bayramda da bu çocuklar ve ailelerine vatan özlemlerini gidermek ve bayram mutluluğu yaşatmak için bu programı düzenledik." Suriyelilerin, yaşadıkları bölgelerde ciddi sorunlarla karşılaştıklarını aktaran Kadıoğlu, belediye bünyesinde kurdukları irtibat bürosuyla, Suriyelilerin sağlık, ilaç, iş, eğitim, barınma ve beslenme gibi sorunlarına çözüm ürettiklerini söyledi. Yemeğin ardından Arapça ve Türkçe şarkılardan oluşan konser verildi.
 
Haber7 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.