Esed zaman kazanıyor

Esed zaman kazanıyor

Beşşar Esed'e bağlı güçler ile muhalifler arasında başlayan savaşın seyri değişti.

Özellikle Halep'te muhalif bölgeleri gözüne kestiren IŞİD ile İslami Cephe ve ÖSO arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Muhalif savaşçılar, IŞİD'le çatışmalarının rejime zaman kazandırarak, ordunun bazı yerlere takviye güç göndermesine imkan sağladığını vurguluyor.

Suriye'de Mart 2011'de Beşşar Esed'e bağlı güçler ile rejim karşıtları arasında başlayan savaş, son günlerde farklı yapılardan oluşan muhalif gruplar arasındaki çatışmalarla devam ediyor. Irak'ın Enbar ilinde devam olaylarda da adından söz ettiren Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD), Suriye'de muhaliflerin kontrolündeki bölgeleri ele geçirme çabası ve işlediği iddia edilen katliamlar nedeniyle muhalifleri karşısına almış bulunuyor. AA'nın haberine göre, son olarak Halep'te 50 kişiyi infaz ettiği belirtilen IŞİD üyeleri ile Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) arasındaki çatışmalar sürüyor. ÖSO birlikleri, kentin kuzeyinde kontrol noktalarını artırarak, IŞİD üyelerinin muhaliflerin denetimindeki yerlere girmesini engellemeye çalışıyor.

KAN DÖKMEYELİM

ÖSO'nun bölgedeki komutanlarından Mahmut Ebu Ahmed ise, IŞİD'le çatışmalarının rejime zaman kazandırarak, ordunun bazı yerlere takviye güç göndermesine imkan sağladığını vurguladı. Ahmed, 'IŞİD'le çatışmak istemiyoruz. Ama bizi Müslüman olmamakla suçlayıp silahlı muhaliflere savaş açtılar. Biz cephede mücadele ederken, IŞİD, Rakka kentinde 'emirliğini' ilan etmeye çalıştı. Rejimden kanlarımızla aldığımız yerleri, IŞİD çatışmadan almaya kalkıştı. Önce Esed'den kurtulalım daha sonra birbirimizle hesaplaşırız. Kim doğruysa bu topraklarda o kalsın' diye konuştu.

300 TUTSAK KURTARILDI

Bu arada ÖSO birliklerinin, Halep'te IŞİD'in denetimindeki 111. Tugay'ın kontrolünü ele geçirdiği bildirildi. İslami Cephe'nin Halep'teki IŞİD karargahını ele geçirmesi sonrası da 300 tutsağın kurtarıldığı ve buradan infaz edilmiş 70 kişinin cesedinin çıktığı kaydedildi.

Bebekler enkaz altında

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'e bağlı ordu birliklerinin önceki gün çeşitli kentlerde muhaliflere karşı düzenlediği saldırılarda 8'i çocuk, 11'i kadın olmak üzere 75 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Suriye Hava Kuvvetleri'ne bağlı bir savaş uçağının başkent Şam'ın banliyösü Duma'da yerleşim yerini bombalaması sonucunda çok sayıda kişi öldü. Enkaz altından cesetler çıkarılırken, yıkılan duvarlar arasında birçok bebek de kurtarıldı.

7 kampa yardım ulaştırıldı

Suriye'nin kuzeyinde yer alan Halep'in Türkiye sınırındaki Carablus kasabasında IŞİD ile ÖSO birlikleri arasında çatışmaların devam ettiği belirtilirken, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı ile Türk Kızılayı, acil yardım çağrısında bulunan Carablus'daki 7 kampa ekmek, su ve diğer gıdalardan oluşan malzemeleri ulaştırdı. Çoğunluğunu Türkmen kadın ve çocukların oluşturduğu 7 kampta yaklaşık 10 bin kişi barınıyor.

Yeni şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.