Esed yine varil bombasıyla saldırdı: 12 ölü

Esed yine varil bombasıyla saldırdı: 12 ölü

Suriye ordusuna bağlı helikopterlerin Halep'te muhaliflerin denetiminde bulunan bölgelere "varil bombasıyla" saldırması sonucu 12 kişi öldü.

 Suriye ordusuna bağlı helikopterlerin Halep'te muhaliflerin denetiminde bulunan bölgelere "varil bombasıyla" saldırması sonucu 12 kişinin öldüğü bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Örgütü'nden (SNHR) yapılan açıklamada, orduya bağlı helikopterlerin Halep'te muhaliflerin kontrolündeki el Ensari, Haydariye ve Mesekin Hananu bölgelerine "varil bombasıyla" saldırması sonucunda 12 kişinin yaşamını yitirdiği ve çok sayıda da kişinin yaralandığı belirtildi.

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC) Halep medya sorumlusu Ahmed Muhammed Ali, AA muhabirine, helikopterlerin Halep'in el Ensari bölgesine düzenlediği "varil bombalı" saldırıda yaralıların çevredeki halk tarafında araç ve ambulanslara hastanelere taşındığını söyledi.

Sivil savunma ekiplerinin yıkılan evlerin enkazından ölü ve yaralıları çıkardığını belirten Ali, iş makineleri yardımıyla da saldırıda yanan araçların bölgeden çekildiğini kaydetti.

Ali, rejimin hava saldırısında el Ensari bölgesinde çok sayıda binanın hasar gördüğünü ifade etti ve varil bombalarının düştüğü bölgede bulunan araçların kullanılamaz hale geldiğini aktardı.

Savaş uçaklarının Halep kentine bağlı Deyr İzza kasabasına düzenlediği hava saldırısında da onlarca evin yıkıldığını ve saldırıda bazı evlerde yangın çıktığını söyleyen Ali, kentin Mesekin Hananu, Haydariye ve Şeyh Nacar Sanayi bölgesinin de varil bombası saldırılarına maruz kaldığını bildirdi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.