Esed yine katliam yaptı: 66 ölü!

Esed yine katliam yaptı: 66 ölü!

Suriye'de, Beşşar Esed'e bağlı ordu birliklerinin, muhaliflere ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda 66 kişinin öldüğü bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Örgütü'nden (SNHR) yapılan açıklamada, rejim güçlerinin, yönetim karşıtlarının denetiminde olan bölgelere, kara ve havadan gerçekleştirdiği saldırılarda, Halep'te 36, başkent Şam'ın banliyölerinde 7, Dera'da 6, Humus ve İdlib'de dörder, Deyru'z Zor ve Hama'da üçer, Lazkiye'de 2 ve Haseke'de bir olmak üzere 66 kişinin yaşamını yitirdiği kaydedildi.

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC) tarafından yapılan açıklamada da orduya bağlı helikopterlerin Halep'te muhaliflerin denetimindeki Mesekin Hananu, Ensari, Şağur banliyösü ile Şeyh Nacar sanayi bölgesine varil bombası attığı belirtildi.
Halep'teki hava saldırılarında çok sayıda yerleşim yerinin yıkıldığı ifade edilen açıklamada, Şam'ın Duma, Cobar, Doğu Guta ve Dareya bölgelerinin Esed güçlerinin yoğun saldırılarına maruz kaldığı duyuruldu.

Açıklamada ayrıca muhaliflerin Deyru'z Zor kentinde askeri havaalanına ağır silahlarla saldırdığı, orduya ait savaş uçaklarının da Hama, Humus, İdlib ve Darea kentlerinde muhaliflerin kaldığı yerleri bombaladığı ifade edildi.

Özgür Suriye Ordusuna (ÖSO) bağlı birliklerin Lazkiye'de Harp Akademisine yerli Grad füzeleriyle saldırı düzenlediği ve çok sayıda kişinin öldüğü bildirilen açıklamada, rejim savaş uçaklarının Lazkiye bölgesindeki Cebel Türkmen ile Cebel el-Ekrad'daki yerleşim yerlerini bombaladığı aktarıldı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.