Esed yine kan kustu: 68 ölü!

Esed yine kan kustu: 68 ölü!

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), Beşşar Esed'e bağlı ordu birliklerinin düzenlediği saldırılarda 68 kişinin öldüğünü açıkladı.

SNHR tarafından yapılan açıklamada, Esed güçlerinin yönetim karşıtlarının kontrolünde olan bölgelere hava ve karadan ağır silahlarla saldırması sonucunda Humus kentinde 23, Halep'te 12, İdlib'te 10, başkent Şam'ın banliyölerinde 9, Dera, Lazkiye ve Hama'da 4'er, Kuneytra ve Deyru'z Zor'da birer olmak üzere 68 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.
Bu arada Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi'nden yapılan açıklamada , Özgür Suriye Ordusuna (ÖSO) bağlı birliklerin İdlib ve çevresinde rejim güçlerine yönelik büyük zayiatlar verdirdiği aktarıldı.

ÖSO ile İslami Cephe'ye bağlı birliklerin Halep, Hama ve Humus yakınlarında da rejim güçlerine büyük kayıplar verdirttiği ifade edilen açıklamada, orduya ait savaş uçaklarının Halep, Humus, Hama, Dera ve başkent Şam'ın banliyölerinde muhaliflerin denetiminde olan bölgeleri sık aralıklarla bombaladığı bildirildi.

Öte yandan Suriye resmi ajansı SANA'nın haberinde, ordunun Halep, Dera, İdlib ve Hama'da gerçekleştirdiği operasyonlarda çok sayıda silahlı grubu etkisiz hale getirdiği ve araçlarını imha ettiği duyuruldu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.