Esed, Suriye'deki Filistin mülteci kampına da zalim

Esed, Suriye'deki Filistin mülteci kampına da zalim

Yermuk Mülteci Kampı'nda 36 bin Filistinli açlık ve bombardıman sebebiyle hayatını kaybetti

Şam'da Filistinlilerin kaldığı Yermuk Kampı'na Esed rejimi tarafından malzeme girişine izin verilmediği için çok sayıda Filistinli açlıktan ölüyor.  Filistin Gençlik Girişimi,  “Onlar için aç kalırız”, ‘’Onlarlayım’’ sloganıyla Gazze’de Kızılhaç binasının önünde eylem yapıyor. Dayanışma eylemine çok sayıda Filistinli katıldı.

Gençlik Girişimi kurduğu çadırda mülteci kamplarındaki Filistinli mültecilerle dayanışma içinde olduklarını ve orada açlığa mahkum edilen insanların yanında olduklarını ifade etmek için de açlık grevi başlatacaklarını duyurdu. Gazzeli eylemciler, "Onlarlayım" adı altında başlattıkları kampanyayla, Esed güçlerinin muhasara ettiği Yermuk Mülteci Kampı'nda bulunan Filistinlilerin durumuna dikkat çekmek istediklerini belirtti. "Onlarlayım" kampanyasının koordinatörü Mustafa Matar, desteklerinin yalnızca eylemle sınırlı kalmayacağını, kamp için bağış toplayarak yardım göndereceklerini ifade etti. Eyleme katılan Hamas Sözcüsü Dr. Sami Ebu Zuhri, yaptıkları eylemle Suriye’de ölüme terk edilen Filistin halkının yanında oldukları mesajını vermek istediklerini, daha önce savaşa ve yıkıma uğrayan Gazze halkıyla dayanışmak için gösteri yapan bu kamplarda yaşayan Filistinli kardeşleriyle dayanışmak için meydanlara indiklerini söyledi.

36 bin Filistinli hayatını kaybetti

Bu eylemin ilk ve son olmadığını belirten Ebu Zuhri, daha önce camilerde topladıkları sembolik yardımları Suriye’den kaçıp Lübnan’a sığınan mültecilere ulaştırdıklarını ifade etti. Suriye'de çatışan taraflara, Filistinlilerin kaldığı mülteci kamplarını çatışmanın dışında tutmaları ve ablukanın kaldırılması çağrısında bulunan Zuhri, ‘Hamas, olayların başladığı ilk günlerde Filistinlilerin Suriye topraklarında misafir olduğunu söylemişti. Misafir olarak savaşın dışında tutulmalılar" dedi.  Zuhri ayrıca, Suriye rejimine, Yermuk Mülteci Kampı'na yardım malzemesi girişine izin verme çağrısı yaptı. Suriye’deki Filistinli Mülteciler İçin Çalışma Grubu'nun verilerine göre, Yermuk Mülteci Kampı'nda 36 bin Filistinli açlık ve bombardıman sebebiyle hayatını kaybetti.

Amman’dan destek

Bu arada, Ürdün'ün başkenti Amman'da, Suriye'nin başkenti Şam'da bulunan Yermuk Mülteci Kampı'ndaki Filistinlilerle dayanışma gösterisi düzenlendi. Ürdünlü eylemciler, Esed güçlerinin muhasara ettiği Yermuk Mülteci Kampı'nda bulunan Filistinlilerin durumuna dikkat çekmek istediklerini belirtti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.