Esed rejimi gerçek renklerini dünyaya hatırlatıyor

Esed rejimi gerçek renklerini dünyaya hatırlatıyor

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, "Halep'in varil bombalarıyla vurulmaya devam ettiği her geçen gün, Esed rejimi gerçek renklerini dünyaya hatırlatıyor" dedi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Esed rejiminin Halep'te muhaliflerin denetiminde olan bölgelere "varil bombalı" saldırılar düzenlemesiyle ilgili yazılı açıklama yaptı.

Bakan Kerry açıklamasında, "Halep'in varil bombalarıyla vurulmaya devam ettiği her geçen gün, Esed rejimi gerçek renklerini dünyaya hatırlatıyor. Bu (saldırılar), organize, toplu işkenceler uygulayan, kimyasal silahlar kullanan ve acil ihtiyaç duyan Suriyeli sivillere gıda yardımlarının dağıtılmasını engelleyerek toplulukları açlıktan ölüme mahkum eden bir rejimin son barbarca eylemi" ifadesine yer verdi.

"Ülkeyi terör mıknatısına çeviren bir rejimin barbarlığı..."

Hava saldırılarının sadece son birkaç günde düzinelerce sivili daha öldürmesi, apartman binalarını yerlebir etmesi ve varil bombalarının bir camiyi vurmasıyla, inanılmaz boyuttaki sivil kayıpların arttığını belirten Kerry, açıklamasında şunları kaydetti:

"Masum Suriyelilerin üzerine fırlatılan, metal şarapnel ve benzinle dolu her bir varil bombası, ülkeyi terör için üstün mıknatısa çeviren bir rejimin barbarlığını gösteriyor. Bu korkunç miras gözönüne alındığında, Suriye halkı Esed'in dahil olduğu bir hükümeti asla meşru kabul etmez.  Cenevre bildirisinde belirtildiği üzere muhalefet ve uluslararası toplum savaşın sona erdirilmesine odaklanmışken, rejim ise tek hedef olarak, savaş alanında elini güçlendirmek için daha fazla yıkıma yol açmaya ve Cenevre-2 sürecine dair başarı umutlarını baltalamaya odaklanmış durumda".

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.