Esed öldürüyor, ABD daha inceleyecek

Esed öldürüyor, ABD daha inceleyecek

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Psaki, Suriye'de kimyasal kullanıldığına yönelik işaretler olduğunu belirterek, "iddiaları inceliyoruz” dedi

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki günlük basın toplantısında soruları yanıtladı.
 
Psaki, Esed rejiminin, Suriye'de Devlet Başkanlığı seçiminin 3 Haziran'da yapılacağına yönelik açıklamasını değerlendirdi.
 
Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed ve ailesinin hiçbir zaman özgür ve adil seçimler düzenlemediğine dikkati çeken Psaki, yeni duyuruyu da “demokrasi parodisi” olarak tanımladı.
 
Psaki, seçim kararının Cenevre’deki çerçeve anlaşmasının altını kazıdığını kaydederek, "Rejiminin bu kararı, Cenevre bildirisinin, adil ve özgür seçimlere götürecek anayasal reformları denetlemek için geçici hükümet organının kurulması çağrısıyla hiçbir şekilde örtüşmemektedir" ifadesini kullandı.
 
Suriye rejiminin hiçbir kredibilitesi olmadığına işaret eden Psaki, “Rejimin, temsil etme iddiasında olduğu seçmenlerini katlettiği bir ortamda, fiili referendum çağrısı yapmasının içi boş” dedi.
 
Kimyasal silah kullanıldığı iddiaları
 
Psaki, Esed rejimine bağlı güçlerin, 11 Nisan'da Hama'nın Kefr Zeyta bölgesine düzenlediği saldırılarda kimyasal silah kullandığına yönelik haberlerin sorulması üzerine, “Muhaliflerin ağırlıklı olduğu Kefr Zeyta’da, zehirli endüstriyel kimyasalın, sanırım klorin, kullanıldığına yönelik işaretler var. Bundan (Esed) hükümetinin sorumlu olduğuna dair iddiaları inceliyoruz” dedi.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum