Esed öldürmeye devam ediyor

Esed öldürmeye devam ediyor

Suriye'de, Esed'e bağlı ordu güçlerinin çeşitli kentlerde yönetim karşıtlarına yönelik operasyonlarda 4'ü çocuk, 53 kişinin öldüğü bildirildi

Suriye İnsan Hakları Örgütünden yapılan açıklamada, rejim güçlerinin muhaliflerin denetiminde olan bölgelere hava destekli gerçekleştirdiği operasyonlar sonucu, başkent Şam'ın banliyölerinde 25, Humus'ta 8, Halep'te 7, Deyru'z Zor ve Dera'da dörder, Hama'da 3 ve İdlib'te 2 olmak üzere 53 kişinin yaşamını yitirdiği kaydedildi.

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC) de yaptığı açıklamada, orduya ait helikopterin Halep'te muhaliflerin kontrolünde olan Muyesir bölgesine "varil bombasıyla" düzenlediği saldırıda çok sayıda yerleşim yerinde büyük hasar meydana geldiği aktarıldı.

Açıklamada ayrıca, Şam'ın Dareya bölgesine de varil bombalı saldırı düzenlendiği, Duma, Yebrud, Kabun ve Cobar bölgelerinin rejimin saldırılarına maruz kaldığı belirtildi.

Kentin güneyinde yer alan Yermuk bölgesinde yeteri kadar yardım girmemesinden dolayı ölümlerin devam ettiği bildirilen açıklamada, rejim güçlerinin Yermuk'ta silahlı grupların bulunduğu bölgelere ateş açtığı ifade edildi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.