Esed halkına ahlaki sınır ve insani değer tanımıyor

Esed halkına ahlaki sınır ve insani değer tanımıyor

Sivil halka terörde hiçbir sınır ve değer tanımayan Esed rejimi, katliamlardan kurtulanları taşıyan ambulansları dahi hedef alıyor.

Doktor Naji, 'Rejim, sağlık personeli olup olmadığı ayrımını gözetmiyor. Ambulans şoförleri keskin nişancılarca vuruluyor' dedi.
 
Beşşar Esed halkına karşı estirdiği terörde hiçbir kural, ahlaki sınır ve insani değer tanımıyor. Suriye'de zor durumda bulunan yaralı ve hastalara gönüllü olarak yardıma giden Dr. Hisham Naji, ülkede durumun çok vahim olduğunu, insanların çok basit ilaçların eksikliği yüzünden hayatlarını kaybettiğini ve Esed yanlısı askerlerin yaralıları taşıyan ambulanslara bile ayırım yapmadan ateş açtığını söyledi.

SULARINI KESİYOR

Suriye'de Türkmen Dağı bölgesinde mültecilerin kaldığı kampa gönüllü olarak giderek yaklaşık iki hafta geçiren Suriye asıllı anestezi uzmanı Naji, ABD'ye döndükten sonra ülkede yaşanan insanlık dramını anlattı.

Çalıştığı hastanenin her gün bombardımanlardan yara alan insanlarla dolduğunu, günde neredeyse 50'i aşkın hasta ve yaralıya müdahale ettiklerini belirten Naji, rejime bağlı askerlerin, sağlık personeli olup olmadığı ayrımını gözetmeden insanları hedef aldığını vurguladı. Naji, 'Birçok ambulans şoförü keskin nişancıların hedefi oldu. Yaralılara müdahale etmemiz istenmiyordu' dedi. Naji rejimin ayrıca muhaliflerin kontrolündeki bölgelerin elektrik ve suyunu kestiğini bu yüzden hastanelerde çok zor şartlarda ameliyat yaptıklarını kaydetti.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.