Esed güçlerinin saldırılarında 54 kişi öldü

Esed güçlerinin saldırılarında 54 kişi öldü

Suriye'de Esed'e bağlı ordu güçlerinin çeşitli kentlerde muhaliflere yönelik düzenlediği saldırılarda 12'si çocuk, 4'ü kadın olmak üzere 54 kişinin öldüğü bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Örgütü'nden (SNHR) yapılan açıklamada, rejim güçlerinin çeşitli kentlerde muhaliflerin denetimindeki bölgelere hava ve karadan ağır silahlarla düzenlediği saldırılarda Halep'te 20, başkent Şam'ın banliyölerinde 16, Dera'da 6, İdlib'de 5, Deyru'z Zor'da 4, Hama, Kuneytra ve Lazkiye'de birer olmak üzere 54 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Ölenlerden 5'inin işkence sonucu yaşamını yitirdiği kaydedildi.

Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) tarafından yapılan açıklamada da İslami Cephe'ye bağlı birliklerin Halep kentinin güneyinde yer alan Şeyh Lütfi, Karm el-Fıstık ile Zeytun köylerinin denetimini sağladığı belirtilirken, Halep Uluslararası Havaalanı ile Neyrab Askeri Havaalanı çevresinde yoğun çatışmaların yaşandığı ifade edildi.

Suriye Hava Kuvvetleri'ne bağlı bir helikopterin Şam'ın Dareyya bölgesine 7 "varil bombasıyla" saldırdığı işaret edilen açıklamada, kentin Duma, Doğu Guta, Zemelka, Cobar ve Kabun banliyölerinin Esed güçlerinin yoğun havan topu ve roket saldırılarına maruz kaldığı bildirildi.

Humus'un Eski Mahallesi'nde Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile Suriye ordusu arasında yoğun çatışmaların yaşandığı ve kentteki mazot artıma tesisine havan mermisinin isabet etmesi sonucu tesisten siyah dumanların yükseldiği iletildi.

Rejime bağlı güçlerin Humus'un Vaer beldesine havan topu ve roketlerle saldırdığı, saldırılarda çok sayıda yerleşim yerinin hasar gördüğü kaydedildi. Ayrıca sahil kenti Lazkiye'nin Şeyh Dahir bölgesinde şiddetli bir patlamanın meydana geldiği ifade edildi.

Suriye resmi haber ajansı SANA, güvenlik güçlerinin ülke genelinde gerçekleştirdiği operasyonlarda aralarında yabancı uyrukluların da bulunduğu çok sayıda silahlı grubu etkisiz hale getirdiğini duyurdu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.