Esed güçlerinin operasyonunda 55 kişi öldü

Esed güçlerinin operasyonunda 55 kişi öldü

Suriye'de Esed güçlerinin çeşitli kentlerde muhaliflere yönelik ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda 10'ü çocuk, 4'ü kadın olmak üzere 55 kişinin öldüğü bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Örgütü'nden (SNHR) yapılan açıklamada, rejim güçlerinin yönetim karşıtlarına yönelik hava destekli ağır silahlarla düzenlediği operasyonlar sonucunda İdlib'te 11, Deyru'z Zor'da 10, İdlib'te 9, Humus'ta 8, başkent Şam ile Hama'da 5'er, Dera'da 4, Kuneytra'da 2 ve Haseke'de bir olmak üzere toplam 55 kişinin öldüğü belirtildi.

Bu arada, Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi'nce (LCC) yapılan açıklamada Esed güçlerinin Halep'te muhaliflerin denetiminde olan bölgelere "varil bombasıyla" saldırması sonucu çok sayıda yerleşim yerinin hasar gördüğü aktarıldı.

Açıklamada ayrıca rejim güçlerinin başkent Şam'ın Dumai Cobar, Dareya, Kabun ve Yebrud bölgesini bombaladığı ve kentin güneyinde yer alan bölgelere insani yardımın girmesine verdiği ifade edildi.

Öte yandan Suriye resmi haber ajansı SANA, güvenlik güçlerinin ülke genelinde düzenlediği operasyonlarda çok sayıda silahlı grubu etkisiz hale getirdiğini duyurdu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.