Esed güçlerinin operasyonlarında 98 kişi öldü

Esed güçlerinin operasyonlarında 98 kişi öldü

SNHR, Beşşer Esed yönetimindeki ordu birliklerinin muhaliflere kara ve havadan düzenlediği saldırılarda 98 kişinin öldüğü bildirildi.

SNHR tarafından yapılan açıklamada, rejim güçlerinin yönetim karşıtlarının denetiminde olan bölgelere havadan "varil" ve "vakum" bombası ile karadan ise yerden yere atılan füze ve havan toplarıyla düzenlediği saldırılar sonucu Halep'te 47, başkent Şam'ın banliyölerinde 16, Humus'ta 14, İdlib'de 10, Dera'da 7, Hama'da 3 ve Kuneytra 1 olmak üzere 98 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Bu arada muhalif Şehba Press'in haberine göre, orduya bağlı helikopterler Halep'te muhaliflerin denetiminde olan Sukeri, Kadi Askeri, Mesekin Hananu bölgeleri ile Anadan Tel Rıfat ve Mari kasabalarına varil bombası attı. Saldırıda çok sayıda yerleşim yeri hasar gördü.
Kentin güney kesimlerinde İslami Cephe'ye bağlı birliklerle rejim güçleri arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı belirtilen haberde, savaş uçaklarının başkent Şam'ın güneyindeki Muleyha beldesini yoğun bir şekilde bombaladığı ve beldede düzenli ordu ile Özgür Suriye Ordusu'na bağlı birlikler arasında çatışmaların sürdüğü aktarıldı.
Öte yandan Suriye resmi ajansı SANA'nın güvenlik güçlerine dayanarak verdiği haberde, ordunun Halep, Lazkiye ve Humus'ta gerçekleştirdiği operasyonlarda çok sayıda silahlı kişiyi etkisiz hale getirdiği ifade edildi.
Haberde, ordu güçlerinin denetimi sağladığı Lazkiye'nin Keseb kasabasına 250 ailenin döndüğü kaydedildi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.