Esed güçlerinin operasyonlarında 71 kişi öldü

Esed güçlerinin operasyonlarında 71 kişi öldü

Suriye'de Beşşar Esed'e bağlı ordu birliklerinin çeşitli kentlerde muhaliflerin denetiminde olan bölgelere ağır silahlarla saldırması sonucu 7'si çocuk, 3'ü kadın 71 kişinin öldüğü bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Örgütü'nden yapılan açıklamada, rejim güçlerinin yönetim karşıtlarının kontrolünde olan bölgelere kara ve havadan düzenlediği saldırılarda başkent Şam'ın banliyölerinde 22, Halep'te 12, Humus'ta 11, Dera ve Hama'da 7'şer, İdlib'te 6, Rakka ve Deyru'z Zor'da 3'er olmak üzere 71 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Bu arada Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi'nden yapılan açıklamada, rejimin güçlerinin, başkent Şam'da muhaliflerin elindeki Kabun, Muleyha ve Kafr Batna bölgelerine yerde yere füzelerle saldırdığı aktarıldı.

Kentin güneyinde yer alan ve uzun bir zamandan beri rejim güçlerinin kuşatması altında olan Hacer El Esved bölgesinde halkın temel gıda malzemesinin yanı sıra son günlerde su sıkıntısı da yaşamaya başladığı ifade edilen açıklamada, söz konusu bölgede insani durumun her geçen gün kötüye gittiği bildirildi.

Hacer El Esved bölgesine uzun bir zamandan beri elektrik verilemediği belirtilen açıklamada, orduya ait helikopterlerin kentin Dareya bölgesine varil bombasıyla saldırdığı aktarıldı.

Açıklamada ayrıca Özgür Suriye Ordusuna bağlı birliklerin Şam'ın Kalamun bölgesindeki Rankus beldesinde rejim güçleri karşısında önemli ilerlemeler kaydettiği vurgulandı.

Öte yandan Suriye resmi haber ajansı SANA, ordunun Halep, Dera, İdlib ve Şam'ın kırsalında düzenlediği operasyonlarda çok sayıda silahlı muhalifi öldürdüğünü duyurdu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.