Esed güçlerinin operasyonlarında 67 kişi öldü

Esed güçlerinin operasyonlarında 67 kişi öldü

Suriye İnsan Hakları Örgütü, Beşşar Esed'e bağlı ordu birliklerinin çeşitli kentlerde muhaliflere yönelik kara ve havadan düzenlediği saldırılarda 9'ü çocuk, 7'si kadın 67 kişinin öldüğünü açıkladı.

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), Beşşar Esed'e bağlı ordu birliklerinin çeşitli kentlerde muhaliflere yönelik kara ve havadan düzenlediği saldırılarda 9'ü çocuk, 7'si kadın 67 kişinin öldüğünü açıkladı.
 
SNHR tarafından yapılan açıklamada, Esed güçlerinin yönetim karşıtlarının kontrolünde olan bölgelere havadan "varil ve vakum bombası", karadan ise havan topu ve grad füzeleriyle saldırması sonucu başkent Şam'ın banliyölerinde ve Halep'te 15'er, Lazkiye'de 8, İdlib ve Humus'ta 7'şer, Hama'da 5, Rakka'da 4, Lazkiye'de 3, Deyru'z Zor'da 2 ve Dera kentinde bir olmak üzere 67 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi. 
 
Bu arada Suriye resmi haber ajansı SANA, güvenlik güçlerinin Halep, Hama, Humus ve başkent Şam'ın kırsalında düzenlediği operasyonlarda çok sayıda silahlı grubu etkisiz hale getirdiğini duyurdu.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.