Esed güçlerinin operasyonlarında 67 kişi öldü

Esed güçlerinin operasyonlarında 67 kişi öldü

Suriye'de Beşşar Esed'e bağlı ordu birliklerinin çeşitli kentlerde muhaliflere yönelik düzenlediği operasyonlarda 2'si çocuk 8'i kadın olmak üzere 67 kişinin öldüğü bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR) tarafından yapılan açıklamada, rejim güçlerinin yönetim karşıtlarına yönelik ağır silahlarla düzenlediği operasyonlar sonucunda başkent Şam'ın banliyölerinde 27, Halep'te 21, Humus'ta 8, Hama'da 6, Dera ve İdlib'te ikişer ve Deyru'z Zor'da bir olmak üzere 67 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Öte yandan Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC), başkent Şam'da devlet başkanı Esed'in devlet başkanlığı seçimini kazandığının ilanından sonra yanlıları ve güvenlik güçleri tarafından açılan ateşte İticah el Ahabariye kanalının muhabirinin öldüğü ve Çin resmi ajansı Şinhua'nın muhabirinin başında yaralandığını duyurdu.

Rejim "varil bombasıyla" Halep'i harabeye çevirdi

Bu arada Halep'teki yerel aktivistlerden Mustafa Sultan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye ordusuna bağlı helikopterlerin Halep'in doğu kesimlerine yoğun bir şekilde "varil bombasıyla" saldırmasında aralarında Hadadin Camisi'nin de bulunduğu çok sayıda evin yıkıldığı ve hasar gördüğünü söyledi.

Söz konusu caminin varil bombası saldırısından sonra kullanılamaz hale geldiğini ifade eden Sultan, rejimin hava saldırısı sonucunda bazı evlerde yangınların çıktığını dile getirdi. Sultan, "Silahlı muhalifler, Esed güçlerinin hava saldırılarına karşı uçaksavarla karşı koyuyor. Şam yönetimi günde onlarca varil bombasıyla Halep'e saldırarak kenti harabeye çevirdi" dedi.

Halep'te muhaliflerin denetiminde olan Kadi Askeri, Mesekin Hananu, Bustan el Kasir gibi bölgelere yapılan yoğun saldırılar sonucunda halkın söz konusu bölgeleri terk ettiğini anlatan Sultan, "Rejim, Halep'te yönetim karşıtlarının elinde olan bölgelere acımasızca saldırıyor. Çocuk, kadın, yaşlı ve hasta demeden yerleşim yerlerini bombalıyor" diye konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.