Esed güçlerinin operasyonlarında 53 kişi öldü

Esed güçlerinin operasyonlarında 53 kişi öldü

Suriye'de Beşşar Esed'e bağlı ordu birliklerinin çeşitli kentlerde muhaliflere yönelik ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda 6'sı kadın, 6'sı çocuk olmak üzere 53 kişinin öldüğü bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR) tarafından yapılan açıklamada, rejim güçlerinin muhaliflerin denetimindeki bölgelere kara ve havadan "varil, vakum ve misket bombaları" ile operasyon yapmaları sonucu başkent Şam'ın banliyölerinde 14, Halep'te 11, Hama ve İdlib'te 6'şar, Dera ve Humus'ta 5'er, Kuneytra'da 3, Lazkiye'de 2 ve Deyru'z Zor'da 1 olmak üzere toplam 53 kişinin yaşamını yitirdiği kaydedildi.

Bu arada Suriye Yerel Koordinasyon Komitesince (LCC) yapılan açıklamada, orduya bağlı savaş uçaklarının Halep'te muhaliflerin denetimindeki Mari kasabasını bombalaması sonucu çok sayıda yerleşim yerinin hasar gördüğü ve bazı araçlarda yangın çıktığı belirtildi.

Açıklamada, rejim güçlerinin eski Halep bölgesine de ağır silahlarla saldırdığı ve bu nedenle halkın bölgeden kaçmaya başladığı kaydedildi.

Eski Halep bölgesinde silahlı gruplarla rejim güçleri arasında çatışmaların yaşandığı ifade edilen açıklamada, Esed güçlerinin havan toplarıyla düzenlediği saldırılarda çok sayıda tarihi evin de hasar gördüğü bildirildi.

Öte yandan Suriye resmi haber ajansı SANA, güvenlik güçlerinin Halep, Dera, İdlib ve Şam kırsalında düzenlediği operasyonlarda çok sayıda silahlı grubun etkisiz hale getirildiğini ve araçların imha edildiğini duyurdu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.