Esed güçlerinin operasyonlarında 45 kişi öldü

Esed güçlerinin operasyonlarında 45 kişi öldü

Suriye'de Beşşar Esed'e bağlı ordu güçlerinin muhaliflere ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda 45 kişinin öldüğü bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Örgütünden (SNHR) yapılan açıklamada, Esed güçlerinin yönetim karşıtlarının denetiminde olan bölgelere kara ve havadan gerçekleştirdiği operasyonlar sonucunda başkent Şam'ın banliyölerinde 24, İdlib'de 8, Halep'te 4 ve Hama'da 4, Deyru'z Zor'da 2 ve Humus'ta 2 ve Dera'da 1 olmak üzere 45 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

İdlib'de rejim karargahına intihar saldırısı

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC) de yaptığı açıklamada, Nusra Cephesinin, İdlib'in Han Şeyhun bölgesinde bulunan rejim güçlerinin karargah olarak kullandığı binalara, bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda çok sayıda Esed yanlısı milisin öldüğü ileri sürüldü.

Şiddetli çatışmalardan sonra rejim güçlerinin bölgeyi terk ettiği bildirilen açıklamada, İslami Cepheye bağlı birliklerle düzenli ordu arasında, Halep'te merkezi cezaevi çevresinde yoğun çatışmaların yaşandığı ve orduya ait helikopterlerin, muhaliflerin bulunduğu yerleri "varil bombasıyla" bombaladığı kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, Şam'ın Muleyha, Duma, Dareya ve Cobar bölgelerinin rejim güçlerinin yoğun saldırılarına maruz kaldığı aktarıldı.

Öte yandan Suriye resmi haber ajansı SANA, güvenlik güçlerinin Halep, Dera, İdlib ve Humus'ta silahlı gruplara düzenlediği operasyonlarda çok sayıda kişiyi etkisiz hale getirdiğini duyurdu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.