Esed güçlerinin operasyonlarında 27 kişi öldü

Esed güçlerinin operasyonlarında 27 kişi öldü

Suriye'de Beşar Esed'e bağlı ordu güçlerinin çeşitli kentlerde muhaliflere yönelik ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda 27 kişinin öldüğü bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR) tarafından yapılan açıklamada, rejime bağlı güçlerin yönetim karşıtlarının denetiminde olan bölgelere hava destekli düzenlediği operasyonlarda İdlib ve başkent Şam'da 6'ı şar, Halep'te 5, Humus ve Dera'da 4'er ve Deyru'z Zor kentinde 2 olmak üzere toplam 27 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Bu arada Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC) de yaptığı açıklamada, orduya bağlı helikopter ve savaş uçaklarının Halep'te muhaliflerin denetiminde olan ilçe, kasaba belde ve bölgeleri yoğun bir şekilde bombalamasında onlarca evin hasar gördüğü ve bazı yerde ise saldırı soncunda yangınların çıktığı kaydedildi.

Savaş uçaklarının Halep'in Mari kasabasında yerleşim yerlerini bombalaması sonucunda bazı evlerin yıkıldığı ve bazı evlerde yangınların çıktığı kaydedilen açıklamada, hükümet güçlerinin başkent Şam'ın Muleyha, Dareya, Duma ve Cobar bölgesini yoğun bir şekilde saldırdığı vurgulandı.

Öte yandan Suriye resmi haber ajansı SANA, güvenlik güçlerine dayanarak verdiği haberde, güvenlik güçlerinin Halep, Dera, Hama ve Humus'ta gerçekleştirdiği operasyonlarda çok sayıda silahlı grubu etkisiz hale getirdiği duyuruldu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.