Esed güçleri katletmeye devam ediyor

Esed güçleri katletmeye devam ediyor

Suriye'de Esed güçlerinin havadan ve karadan düzenlediği operasyonlarda, 169 kişi öldüğü belirtildi.

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), Esed'e bağlı ordu güçlerinin çeşitli kentlerde muhaliflere yönelik hava ve karadan düzenlediği operasyonlarda 11'i çocuk, 9'u kadın olmak üzere 169 kişinin öldüğünü açıkladı.

Örgüt tarafından yapılan açıklamada, rejim güçlerinin muhaliflere yönelik hava destekli olarak gerçekleştirdiği operasyonlar sonucunda Halep'te 105, başkent Şam'ın banliyölerinde 35, Hama'da 11, Dera'da 8, Kuneytra'da 4, Deyru'z Zor ve Humus'ta 2'şer, İdlib ve Lazkiye'de 1'er olmak üzere toplam 169 kişinin yaşamını yitirdiği kaydedildi.

Ölenlerden 24'ünün Esed güçlerinin işkenceleri sonucunda hayatını kaybettiği vurgulanan açıklamada, ülkedeki olaylarda en çok kayıp veren şehirlerin başında Halep ve başkent Şam'ın geldiği belirtildi.

Halep'e 40 varil bombası

Bu arada, Halep'teki Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi medya sorumlusu Ahmed Muhammed Ali, AA muhabirine, Suriye Hava Kuvvetleri'ne ait helikopterlerin gün içerisinde Halep'te muhaliflerin denetiminde olan bölgelere 40'a yakın varil bombasıyla saldırdığını söyledi.

Kentin Sukeri Mahallesi'nin varil bombalarından en çok etkilenen yerler arasında olduğunu ifade eden Ali, orduya ait helikopterlerin varil bombasıyla vurduğu Sukeri'de çok sayıda evin yıkıldığı ya da hasar gördüğünü belirterek "rejim güçleri tarafından mahalleye yönelik hava saldırısında onlarca ev yerle bir oldu. Halk korku içinde bölgeyi terk etti" diye konuştu.

Varil bombaları sonucunda yıkılan evlerin enkazında ölü ve yaralıların çıkartıldığını anlatan Ali, muhaliflerin denetimindeki bölgelerde yer alan sahra hastanelerin morglarının ölü; acil kısımları ise yaralılarla dolduğunu bildirdi.

-"İslami Cephe Halep'in güneyinde Esed rejimiyle, kuzeyde ise IŞİD'le savaşıyor"-

İslami Cepheye bağlı birliklerin Halep'in güneyinde rejim güçlerinin ilerlemesini durdurduğu bilgisini veren Ali "Halep'in güneyinde Şam yönetimine bağlı güçlerle, kentin kuzeyinde ise Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ile çatışıyor. Cephe, kentin güneyinde rejim güçlerine tank ve doçkalarla karşı koyuyor" dedi.

IŞİD'in, Halep'in kuzeyinde Tevhid Tugayı'nın denetiminde olan piyade okuluna bomba yüklü araçlarla saldırdığını aktaran Ali, "Tugay tarafından esir alınan IŞİD elemanlarının itiraflarına göre, IŞİD komutanları üyelerine "kafir PKK ile savaşıyoruz" diyerek silahlı gruplarını muhaliflerin üzerine gönderiyor. İtirafçıların, Tugay güçleri ile tanıştıktan sonra kandırıldıklarını söyledikleri aktarıldı.

IŞİD'in Halep'in Çobanbey kasabası çevresinde İslami Cephe ile girdiği çatışmalardan ağır zayiat verdikten sonra kasabanın çevresinden çekilme kararı aldığını da dile getiren Ali, "IŞİD, Çobanbey kasabası ile kasabada rejim askerlerinin de tutulduğu Çobanbey hapishanesini ele geçirmek istiyor. Ancak kasaba çevresinde Cephe ile girdiği çatışmada büyük kayıplar vererek geri çekildi" diye konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.