Esed güçleri katletmeye devam ediyor

Esed güçleri katletmeye devam ediyor

Suriye'de Esed güçlerinin havadan ve karadan düzenlediği operasyonlarda, 169 kişinin öldüğü belirtildi

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), Esed'e bağlı ordu güçlerinin çeşitli kentlerde muhaliflere yönelik hava ve karadan düzenlediği operasyonlarda 11'i çocuk, 9'u kadın olmak üzere 169 kişinin öldüğünü açıkladı.

Örgüt tarafından yapılan açıklamada, rejim güçlerinin muhaliflere yönelik hava destekli olarak gerçekleştirdiği operasyonlar sonucunda Halep'te 105, başkent Şam'ın banliyölerinde 35, Hama'da 11, Dera'da 8, Kuneytra'da 4, Deyru'z Zor ve Humus'ta 2'şer, İdlib ve Lazkiye'de 1'er olmak üzere toplam 169 kişinin yaşamını yitirdiği kaydedildi.

Ölenlerden 24'ünün Esed güçlerinin işkenceleri sonucunda hayatını kaybettiği vurgulanan açıklamada, ülkedeki olaylarda en çok kayıp veren şehirlerin başında Halep ve başkent Şam'ın geldiği belirtildi.

Halep'e 40 varil bombası

Bu arada, Halep'teki Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi medya sorumlusu Ahmed Muhammed Ali, AA muhabirine, Suriye Hava Kuvvetleri'ne ait helikopterlerin gün içerisinde Halep'te muhaliflerin denetiminde olan bölgelere 40'a yakın varil bombasıyla saldırdığını söyledi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.