Esed güçleri çocukları "klorin gazı" ile vurdu

Esed güçleri çocukları "klorin gazı" ile vurdu

Suriye ordusuna ait helikopterlerin İdlib'e "klorin gazı" içerikli bombalı saldırılar düzenlediği, çok sayıda kadın ve çocuğun hastanelere kaldırıldığı bildirildi.

Suriye ordusuna ait helikopterin İdlib kentinde bir köye "klorin gazı" içerikli bombalı saldırı düzenlediği bildirildi.

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi'nden (LCC) yapılan açıklamada, orduya ait bir helikopterin İdlib'in Cisr eş-Şuğur ilçesinde yönetim karşıtlarının kontrolündeki Mişmişan köyüne "klorin gazı" içerikli "varil bombası" attığı belirtildi.

Açıklamada, kadın ve çocukların da aralarında bulunduğu gazdan etkilenen çok sayıda kişinin çevredeki hastanelere kaldırıldığı kaydedildi.

Mişmişen köyündeki sahra hastanesi doktoru Ramadan Uteybe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Rejim, sivillerin bulunduğu Mişmişen köyüne bir kaç gündür klorin gazıyla saldırı düzenliyor" dedi.

Gazdan etkilenenlerde nefes darlığı, kusma, göz bebeklerinde küçülme gibi belirtilerin görüldüğünü dile getiren Uteybe, yardım kuruluşlarından tıbbi malzeme talebinde bulundu.

Şuur'da 32 kişi klorin gazından etkilendi

Öte yandan, Geçici Suriye Hükümeti Lazkiye Sağlık Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, rejime ait birlikler, muhaliflerin kontrolünde yer alan Cisr eş-Şuğur ilçesine bağlı Şuğur beldesine "klorin gazı" içerikli varil bombasıyla saldırdı. 

Saldırıda yaralanan veya gazdan etkilenen 30'u çocuk 32 kişi, Aynel Bayda'daki hastanede tedavi altına alındı. 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum