Esed devlet başkanlığına aday

Esed devlet başkanlığına aday

Suriye'de Beşşar Esed devlet başkanlığına yeniden adaylık başvurusunda bulundu.

Suriye Halk Meclisi Başkanı Muhammed Cihad Lahham, Beşşar Esed'in yeniden devlet başkanlığına adaylık başvurusunda bulunduğunu bildirdi.

Suriye resmi ajansı SANA'nın haberine göre, başkan Lahham, mecliste düzenlediği oturumda, Yüksek Anayasa Mahkemesinin Devlet Başkanı Beşşar Esed'in yeni bir devlet başkanlığı dönemine adaylık başvurusunda bulunduğunu belirtti.

Esed 3. dönem devlet başkanlığı için adaylık başvurusunda bulunmasının ardından destekçilerine "sevinç gösterisinde bulunurken havaya ateş açmamaları" uyarısında bulundu.

SANA'nın haberinde Esed'in, "Hangi adayı desteklerse desteklesin, Suriyelilerin yapması gereken, milli bilinç içinde belirlenen vakitte, sandık başına gitmeleridir" şeklindeki ifadelerine yer verildi.

Devlet başkanlığı adaylığı için daha önce Halep milletvekili Mahir Abdülhafız Haccar, eski bakan ve meclis üyesi Abdullah en-Nuri, müdendis Sevsen Ömer el-Haddad, Samir Ahmed Ma'la, Muhammed Firas Yasin Rucuh, Abdusselam Yusuf Selame'nin başvuruda bulunduğu duyurulmuştu.

Müracaatını anayasa mahkemesine yapanların, adaylığının kabul edilmesi için 250 üyeli halk meclisinden en az 35 "kabul oyu" almaları gerekiyor. Seçim kanunlarına göre üyeler, yalnızca bir kişiye oy verebiliyor.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.