Esed aç bırakarak da öldürüyor

Esed aç bırakarak da öldürüyor

Yermuk Mülteci Kampı'nda açlıktan ölenlerin sayısı 68'e yükseldi.

Bir yıldan bu yana rejim güçlerinin kuşatması altında olan ve çevredeki kontrol noktalarından insani ve tıbbi malzemenin girişine izin verilmeyen Yermuk Kampı'nda açlıktan hayatını kaybedenlerin sayısı artıyor.

AA muhabirine konuşan Yermuk Kampı'ndaki Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC) bölge medya sorumlusu Rami Ebu Abdullah, açlık nedeniyle bugün 5 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle kampta ölenlerin sayısının 68'e yükseldiğini belirterek, "İnsanlar yeterli gıda alamadığı için önce hastalanıyor daha sonra hayatlarını kaybediyor" dedi.

Kentin güneyinde yer alan kampa yardım ulaştırıldığı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını ve yardımların kontrol noktalarında rejim güçlerince engellendiğini söyleyen Ebu Abdullah, "Yermuk Kampı'nda binlerce insan açlıkla boğuşuyor. Göstermelik olarak yapılan ve rejim güçlerinin kontrol noktalarında el konulan yardımların kampa ulaşmadığını belirtmek istiyorum" diye konuştu.

Kampa acilen ve ciddi anlamda yardım yapılması gerektiğini vurgulayan Ebu Abdullah, "Bugün açlık nedeniyle 5 kişi daha öldü, böyle giderse sayı daha da artacak" ifadelerini kullandı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.