Erzurum'da Kutlu Doğum Haftası etkinliği

Erzurum'da Kutlu Doğum Haftası etkinliği

Eski İçişleri Bakanı Ala, şair Nabi'nin yazdığı "Sakın Terk-i Edebden" kasidesini okudu.

Erzurum'da "Kutlu Doğum Haftası", eski İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın katıldığı programla kutlandı.

Kazım Karabekir Spor Salonu'nda düzenlenen programda, Erzurum İlahi Topluluğu, dua ve ilahiler okundu. Lala Paşa Camisi Hafızı Yakup Tosunoğlu'nun Kuran tilavetinin ardından, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan "İslam'da Hoşgörü" konulu sinevizyon gösterisi yapıldı.

Programda konuşan Eski İçişleri Bakanı Ala, katılımcıları kutlu gecede Allah'ın selamıyla selamladığını belirterek, "Allah'ın selamı, bereketi, rahmeti üzerinize olsun. Kutlu Doğum Haftanızın mübarek olmasını temenni ediyorum, geceniz mübarek olsun" diye konuştu.

"Şanlı tarihimizden bir şaheser takdim ederek, sizlerden bir husus istirham etmek istiyorum. Bunun kıssası nedir, ne münasebetle yazılmıştır, lütfen araştırın" diyen Ala, şair Nabi'nin Peygamber aşkıyla yazdığı "Sakın Terk-i Edebden" kasidesini okudu.

Vali Ahmet Altıparmak da "Belki de bizim en önemli olan ama zaman içinde ne anlama geldiğini unuttuğumuz birlikte yaşama ahlakı, birlikte yaşama kültürü. Şehirlerimiz, batı şehirlerinden çok farklıdır. Herkes rahat eder, herkes kendi kültürlerinde yaşar. Her farklı dinden, mezhepten insanlar huzur, güven içinde yaşar" dedi.
Müftü Vekili Celal Büyük de bu yılki temanın "Hz. Peygamber, Birlikte Yaşama Ahlakı ve Hukuku" olarak belirlendiğini anlatarak, insanlığı hep birlikte barışa, sevgi ve kardeşliğe davet eden dinin mensupları olduklarını söyledi.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.