Erzurum'da 50 hafız icazet aldı

Erzurum'da 50 hafız icazet aldı

Erzurum merkez Yakutiye İlçe Müftülüğü'ne bağlı yatılı Kur'an kurslarından mezun olan 50 erkek hafız için Yenişehir AVM Kültür Merkezi'nde icazet töreni düzenlendi. Hafızlar törenle icazetlerini aldı.

Orhan Yıldırım'ın haberi:

    Erzurum’da 6 Kur'an kursunda 2 yıllık eğitimlerini tamamlayan 50 hafız için Yenişehir AVM Kültür Merkezi'nde tören düzenlendi. Tören, Bakırcı Camii imam hatibi Ömer Turhan'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Mezun öğrenciler Mehmet Nuri Yılmaz Diyanet Eğitim Merkezi Müdürü İsmail Akbulut tarafından sembolik olarak hafızlık testinden geçirildi. Öğrenciler değişik makamlarda Kur'an-ı Kerim okudu.

    İl Müftüsü Hasan Çınar, yeni hafızları alınlarından öptüğünü söyledi. Hafızların özlenen ve beklenen nesil olduğunu ifade etti. Çınar, Kur'an aşkıyla yetişen muhabbet fedaisi hafızların dünyanın ve Türkiye'nin geleceğini değiştireceğini dile getirerek "Sizleri alınlarınızdan öpüyor tebrik ediyorum. Sizler aldığınız eğitimle dünyanın ve Türkiye'nin geleceğini değiştireceksiniz." dedi.
   
    Yakutiye Müftüsü Osman Yazıcı, Erzurum'un asırlardan bu yana Kur'an şehri olduğunu dile getirdi. Müftü Yazıcı, yatılı Kur'an kurslarından her yıl çok sayıda hafızı mezun etmesinin sevincini yaşadıklarını kaydetti. Yazıcı, ilçelerindeki Kur'an kurslarına büyük ilginin olmasının sevinç verici olduğuna işaret ederek, "Her geçen yıl Kur'an kurslarına ve hafızlığa ilgi giderek artıyor." şeklinde konuştu.

    Diyanet İşleri Başkanlığı Program Geliştirme Daire Başkanı Bünyamin Albayrak, ülke genelinde her yıl 30 bin öğrencinin Kur'an kurslarına kayıt yaptırdığını ve bunlardan 5 bininin hafızlık eğitimlerini tamamlayarak mezun olduğunu anlattı. 1976'dan bu yana Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı Kur'an kurslarından 109 bin hafızın eğitimini tamamladığına dikkat çeken Albayrak, "1932'de 20 olan kurs sayısı günümüzde 40 bine ulaşmıştır. Bu kurslardan her yıl binlerce çocuğumuz Kur'an ve dini bilgilerini öğrenmekte." diye konuştu.

    Programın sonunda eğitimlerini başarıyla tamamlayan hafızlar çeşitli hediyelerle ödüllendirilip icazetnameleri verildi. Yarın da aynı salonda hafızlığını tamamlayan 29 kız öğrenci için tören düzenlenecek.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.