Erzurum'da 5 bin çiftçi organik tarım sertifikası aldı

Erzurum'da 5 bin çiftçi organik tarım sertifikası aldı

Erzurum'da 5 bin çiftçi organik tarım sertifikası aldı. Sertifikalı çiftçilerin organik ürünleri sayesinde daha fazla kazanç elde edeceği bildirildi.

Erzurumlu çiftçi organik tarıma umut bağladı. Tarımsal Üreticiler Birliği'ne bağlı 5 bin çiftçi, arazilerinde ve ürünlerinde organik kontrol yaptırdı. Organik ürün sertifikası alan çiftçilerin sayısının ise her geçen gün arttığı belirtildi. Doğu Anadolu Tarımsal Üreticiler Birliği (DATÜB) Başkanı Nazmi Ilıcalı, 6 farklı sertifikasyon şirketi tarafından Erzurumlu çiftçilere organik tarım sertifikası verildiğini söyledi. 40 bin dekar alanda 15 kişilik uzman ekibin bir ay boyunca toprak ve ürünlerden numune alarak kimyasal kontrol yaptığını ifade etti. Yapılan denetimlerde bölge çiftçisinin toprağının ve ürünün doğal ve sağlıklı çıktığını belirten Ilıcalı, "Bölge çiftçisi fakir, doğal gübre kullandığı için topraklarımız ve ürünlerimiz temiz. Ayrıca yılın önemli bir kısmını soğuk ve kar altında geçiren Erzurum topraklarında kımıl gibi zararlıların bulunmaması organik tarım adına önemli bir fırsat." dedi.
 
'ORGANİK BUĞDAYIMIZI İHRAÇ EDECEĞİZ'
 
DATÜB Başkanı Ilıcalı, bölgedeki organik buğday üreten çiftçilerin ürünün hasat döneminde ihraç edileceğini dile getirdi. Ilıcalı, yabancı bir firma ile sözleşme imzaladıklarını ve organik buğdayı Avrupa Birliği üyesi bir ülkeye ihraç edeceklerine dikkat çekti.
 
Organik buğdayın bölge çiftçisi adına önemli bir gelir kaynağı olduğuna vurgu yapan Nazmi Ilıcalı, "Erzurum'un organik buğdayını Avrupa'ya ihraç edeceğiz. İlgili ülke firmasıyla görüşmelerimizi tamamladık. Çiftçimizin bütün organik buğdayını alıp satacağız. Bu sayede ülkemize, şehrimize ve bölge çiftçimizin cebine önemli miktarda para girmiş olacak. Organik tarımla birlikte tersine göç başlayacak." diye konuştu.
 
Cihan 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.