Erzincan’dan Suriyeli mültecilere 27 ton un gönderildi

Erzincan’dan Suriyeli mültecilere 27 ton un gönderildi

Kimse Yok Mu, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD)'ın başlattığı 'Sana İhtiyacım Var' kampanyası kapsamında Türkiye'nin dört bir yanından Kilis'e ulaşmak üzere yardım TIR'larını yola çıkardı.

Erzincan’dan da Suriyeli mültecilere ve Suriye'de oluşturulan çadır kentte kalan mülteciler için bir TIR dolusu 27 ton un gönderdi.

Düzenlenen yardım organizasyonu ile ilgili olarak bir açıklama yapan organizasyon sorumlusu Mehmet Özgedik, “Bu organizasyonumuz yardımsever Erzincanlıların katkılarıyla bir hafta gibi kısa bir sürede 50’şer kiloluk 540 çuval un yani yaklaşık 27 ton undan oluşan ilk yardım TIR’ımızı bugün yola çıkarıyoruz. Bunun devamı içinde çalışıyoruz. Halkımızın katkılarını bekliyoruz. 10-15 gün içinde ikinci bir TIR’ın hazırlığını da bugünde itibaren başlatmış bulunuyoruz. Bir hafta gibi kısa bir sürede bu yardım TIR’ımız doldu. Suriye’de ihtiyaç sahibi kardeşlerimize ulaşmak üzere yola çıkacak” diye konuştu.

Yardım kampanyasına destekte bulunan öğrenciler ise, “Orada ben olsaydım o halimi düşünemiyorum bile. O halimi düşünerek yardım ettim onlara. Bizim başımıza gelmiş gibi düşünerek bizde yardımda bulunduk. Suriye’de ki arkadaşlarımıza Kimse Yok Mu tarafından yardım yapılıyor. Ama bizim sofralarımızın baş tacı ekmeği yiyemedikleri için çok üzülüyoruz. Onlara gerekli yardımı yapmaya çalışıyoruz. Harçlıklarımızı verdik. Komşularımızdan ve ailemizden yardım topladık. Onlar için en iyileri yapmaya çalışıyoruz. Biz bu yardımı toplamak için çok uğraştık. Arkadaşlarımız bu yardım Tır’ı için harçlıklarını topladı. Toplayabildiğimiz kadar topladık” dediler.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.