Erzincan'da Umre yolculuğunda hedef bin kişi

Erzincan'da Umre yolculuğunda hedef bin kişi

Erzincan Müftüsü Galip Akın, yıl içerisinde Erzincan’da yapılacak olan Umre organizasyonları hakkında bilgi verdi, 2014 yılı içerisinde ki hedefin bin kişi olduğunu vurguladı.

2013-1014 yılı Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Umre organizasyonu hakkında bilgi veren Müftü Galip Akın; “Umre, imar kökünden gelmektedir. İmar ve Umre kalbi imar etme, yıpranan yönlerimizi tamir etme seferidir. Kutsal topraklara yapacağımız yeryüzünün merkezi olan ilk anası olan Beytullah'a ve sevgili Peygamber Efendimizin bulunduğu Medine-i Münevvere'ye yapılacak bu yolcular inşallah yüreklerimiz kirlerden arıtmayı, yeniden imar ve tamir etmeyi, manevi dünyamızı da yeni yeni pencereler açmayı hedefleyecektir. Bu yolculuğun hayatımızda olumlu gelişmelere ve güzel bir inkılaba vesile olacağını ümit ediyoruz. Çünkü farklı bir yolculuktur. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak 2013-2014 yılında da Umre organizasyonlarımızla vatandaşlarımıza hizmet etmenin mutluluğunu yaşamaktayız. Yılların verdiği kalite ve tecrübe ile hizmet anlayışımız huzurlu, sağlıklı ve güvenli bir şekilde devam etmektedir. Bugüne kadar ki müracaatlarda sevgili Erzincanlı kardeşlerimizin rağbeti geçen senelere nazaran hayli fazladır. 2012-2013 yılında ilimizden Umreye gidenlerin toplam sayısı 620 civarındayken, daha biz sezonu tamamlamadık ve bugüne kadar 410 kişi müracaatta bulundu. Bu gösteriyor ki inşallah bin civarında Umre sezonunu kapatmayı hedefliyoruz. Özellikle kısa dönem 14 günlük dördüncü turumuzda, sadece bir turda 139 Erzincanlı kardeşimizi hedefledik ve götüreceğiz. Bunun dışında da öğretmen ve öğrenci gurubu çok önemlidir. Şubat talili gelmektedir ve şimdiye kadar 66 öğretmen ve öğrenci umrecimiz kayıt olmuştur.” açıklamasında bulundu.

UMRE ATMOSFERİNİ GÜZELLİKLER KATACAKTIR

Umre atmosferinin manevi bir havaya dönüşeceğini belirten Müftü Galip Akın, “Umre seferleri hem şehrimizin, hem insanımızın manevi atmosferinde çok güzellikle yapacağına, değişiklikler kazandıracağına inanıyoruz. O güzel manevi atmosferi yaşayarak gelen kardeşlerimiz Erzincanımızda da bu manevi atmosfere destek ve güzellik katacaklardır. Şimdiden umre yolculuğuna çıkacak bütün kardeşlerimize hayırlı yolculuklar diliyorum. Bereketli bir şekilde, dopdolu bir şekilde gidip, feyizli bir şekilde dönmelerini Rabbimden niyaz ediyoruz.” şeklinde açıklamada bulundu.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.