Erzincan Üniversites, Dünyada Bin 203'ünc Sıraya Yükseldi

Erzincan Üniversites, Dünyada Bin 203'ünc Sıraya Yükseldi

Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çapoğlu: "2014 yılı değerlendirmelerine göre, üniversitemiz, Türkiye üniversiteleri arasında saygın bir yerdedir"

Erzincan Üniversitesinin akademik performansa dayalı üniversite sıralama sistemine göre, dünyada iki bin üniversite arasında bin 203’üncü sıraya yükseldiği bildirildi.
 
Erzincan Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Avrupa Üniversiteler Birliğinin düzenlediği kalite güvencesi toplantısında, dünyada bilinen sıralama sisteminden biri olarak gösterilen URAP 2014-2015 dönemi raporuna göre, Erzincan Üniversitesinin, dünyada iki bin üniversite arasında bin 203, Türkiye’de ise bu sıralamaya girebilen 76 üniversite arasında 33’üncü sırada yer aldığı belirtildi.
 
Erzincan Üniversitesi 2012-2013 döneminde aynı kategoride iki bin üniversite arasında bin 910’uncu, 2013-2014’te ise bin 521’inci sırada yer almıştı.
 
Üniversitelerin performanslarının artık her yıl değerlendirildiğini aktaran Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, şunları kaydetti:
 
"2014 yılı değerlendirmelerine göre, üniversitemiz, Türkiye üniversiteleri arasında saygın bir yerdedir. Geçmiş yıllarda daha gerilerde olan üniversitemiz her yıl yükselerek bu sıralamaya gelmiştir. Yine URAP’a göre dünyada 2 bin üniversite arasında yapılan sıralamaya göre üniversitemiz bin 203’üncü sırada yer almıştır. Biz 2011 yılında bu sıralamada 2 bin üniversite arasında yer almazken bugün bin 203’üncü sıraya yükselmemiz gerçekten sevindirici bir durumdur. İki bin üniversite arasında yapılan bu sıralamaya Türkiye’den sadece 76 üniversite girebilmiştir."
 
Erzincan Üniversitesinin Türkiye'deki üniversiteler sıralamasında ilk 30 içerisinde olmayı hedeflediğini aktaran Çapoğlu, elde edilen başarının üniversitenin bütün çalışanlarına ait olduğuna vurgulayarak, "Kimisi bu çorbaya bir kaşık taşıdı kimisi bir damla taşıdı ve aş bu şekilde pişti. Ben bütün çalışanlarımızı kutluyor ve şükranlarımı sunuyorum. Üniversitemiz bu başarı sıralamasında yükselirken bu birikimini Erzincan’a katma değer olarak sunmak amacındadır. İnşallah bunu hep beraber başaracağız" ifadelerine yer verdi. 
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.