Erzincan Kızılay Başkanı: Deprem Olacakmış Gibi Hazırlıklıyız

Erzincan Kızılay Başkanı: Deprem Olacakmış Gibi Hazırlıklıyız

TÜRK Kızılayı Erzincan Şube Başkanı Halim Ferit Bayata, bölgede meydana gelebilecek doğal afetlere karşı hazır beklediklerini anlatırken, "Her an deprem olacakmış gibi hazırlık yapıyoruz" dedi.

Türk Kızılayı Erzincan Şubesi kentte ve bölgede görülebilecek olası bir afete karşı çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 4 yıl önce hizmete giren Afet Koordinasyon Merkezindeki Çadır Üretim Atölyesinde günlük 14 metrekarelik Türk tipi çadır üretilirken, 28 metrekarelik 2 bin 500 çadırla birlikte toplam 3 bin 500 çadır stokta hazır bekletiliyor. Koordinasyon Merkezinde aynı zamanda 500 konteynerde hazır bulunuyor. Son günlerde 'İstanbul, Elazığ, Erzincan bölgesinde deprem bekleniyor' açıklamalarına ilişkin bir hazırlık içerisine girmediklerini bildiren Türk Kızılayı Erzincan Şube Başkanı Halim Ferit Bayata, tesis olarak kentte ve bölgede olası bir felakete hazır olduklarını vurguladı. 7 gün 24 saat esasıyla görev başında olduklarını anlatan Bayata, tesisin ülkenin herhangi bir yerinde olacak afete müdahale edebilecek donanıma ve kapasiteye sahip olduğuna işaret etti. Bayata, şöyle devam etti:
 
"Tesisimizde ilk 12 saatte 15 bin, ilk 24 saatte de 25 bin kişiye hizmet edebilecek kapasiteye sahibiz. 28 metrekarelik 2 bin 500 çadır tesisimizde hazır halde bekletmeyiz. Günlük 14 metrekarelik Türk tipi afet çadırı üretiyoruz. Ondan da 950 çadırımız depreme hazır olarak beklemekteyiz. Bunun yanında iki seyyar mutfağımız ile bir ikram aracımız bulunmaktadır. Aynı zamanda mineralli su işletmeleri fabrikamızda çelik konsorsiyumdan yapmış olduğumuz yaklaşık 5 bin kişiye yemek çıkartabilecek hazır mutfağımız bölgede olabilecek afete müdahale edebilmek için bekletilmektedir. Tesisimiz Türkiye’de sayılı iletişim ağına sahip tesis konumuna gelmiştir. İletişim telsiz ve uydu haberleşmemizi güncelleştirdik. İnşallah böyle büyük afetleri görmeyiz. Ama biz her an deprem olacakmış şeklinde hazır olarak beklemekteyiz."
 
Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.