Ermenistan'dan cuma namazı reddi!

Ermenistan'dan cuma namazı reddi!

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Merkezi'nin 14 sivil toplum kuruluşu adına Ermenistan'ın başkenti Erivan'daki tarihi Gök Camii'nde (Göy Mescid) Cuma namazı kılma istemine Ermenistan izin vermedi.

ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey, Ermenistan'ın Tiflis ile Tahran Büyükelçiliği'ne başkent Erivan'da 1765 yılında yapılan tarihi Gök Camii'de (Göy Mescid) 5 Eylül günü Cuma namazı kılmak için başvurduklarını ancak, bu istemin kabul edilmediğini söyledi. Gülbey, şöyle dedi: "4 Eylül'de Ermenistan'ın Tiflis Büyükelçiliğinden bizim talebimize karşılık e-mail aldık. Gelen cevapta; devlet politikaları sebebiyle bu talebimizi desteklenmediğini belirtmişler. Ama onlar istediği zaman ülkemize gelip, kiliselere giderek ayin yapabiliyor. Ama onlar bize nazikçe 'Ülkemize gelmeyin' diyerek topraklarına kabul etmemiştir. Her fırsatta hoşgörü ve milletler arası diyalogdan bahseden Ermeni Patrik Genel Vekili Aram Ateşyan'ın bu taleplerini öğrenip ve neden sessiz kaldığına bir anlam veremedik. Bu talebimizi yeniden dile getirip başvurumuzu yenileyeceğiz. Atalarımızın zorla göç ettiği o topraklara gidene kadar hiç bir güç bizleri bu yoldan döndüremeyecek."
 
Ermenistan'daki Gök Camii'de Cuma namazı kılacak kafileye katılmak için Azerbaycan'dan Türkiye'ye gelen Beynelxalq Diaspor Merkezi (BDM) Genel Sekreteri Samir Adıgözelli ise, şöyle konuştu: "Revan bizim hayalimiz. Revan bizim canımız. Şimdiki Ermenistan toprakları tarihi Azerbaycan topraklarıdır. Revan Hanlığı olarak tarihte bilinir ve bir Türk yurdudur. BDM olarak her zaman ASİMDER'in yanında olmuş ve desteklemişizdir. Biz Revan Hanlığı'nın torunları o topraklara eninde sonunda gideceğiz ve atalarımızın mezar, evlerini ziyaret edip tarihi Gök Camii'nde (Göy Mescid) namazımızı kılıp geleceğiz. Bunu da her yıl yapacağız. Ermeni silahlı kuvvetlerince işgal olunmuş Azerbaycan toprağı Karabağ'daki tarihi camileri ve anıtları ziyaret edeceğiz. O topraklar bizimdir. Ermenistan kabul etse de etmese de oralar kadim Azerbaycan toprağıdır. Tarih inkar etmekle silinmez ve kayıp olmaz."
 
Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.