Ermenek'te çalışmalar aralıksız sürüyor

Ermenek'te çalışmalar aralıksız sürüyor

AFAD, Ermenek'te kömür ocağında işçilerin mahsur kalmasına ilişkin çalışmaların 637 kişilik ekip, 2 uçak, 3 helikopter ve 138 araçla aralıksız devam ettiğini bildirdi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Ermenek'te kömür ocağında işçilerin mahsur kalmasına ilişkin çalışmaların 637 kişilik ekip, 2 uçak, 3 helikopter ve 138 araçla aralıksız devam ettiğini bildirdi.
 
AFAD'dan yapılan açıklamaya göre; Ermenek'teki maden ocağında yaşanan su baskının ardından, onlarca kamu kurumu ile özel sektör ve sivil toplum kuruluşu, Başbakanlık AFAD koordinasyonunda, imkanlarını mahsur kalan madenciler için seferber etti.
 
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ulaştırma-Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Karaman Valisi Murat Koca ile AFAD Başkanı Fuat Oktay çalışmaları yerinden koordine ediyor.
 
Mahsur kalan madencilerin aileleri ile sahada görevli personelin dinlenmesi ve barınması için tesisler oluşturuldu. AFAD ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın psikososyal destek ekipleri, kömür ocağında mahsur kalan madencilerin çocukları için çeşitli etkinlikler düzenliyor, ailelere destek oluyor. Çocuklar için bölgede oyun çadırı kuruldu.
 
Herhangi bir kazaya sebebiyet vermemek ve çalışma alanının güvenli bir hale dönüştürülmesi için su çekildikten sonra çamur ve moloz tahliye ediliyor, gerekli tahkimat çalışması yapılıyor. Alan temizlendikçe pompalar aşamalı bir şekilde daha aşağıya indiriliyor.
 
Gece gündüz, aralıksız devam eden çalışmalar, 637 kişilik ekip ile 2 uçak, 3 helikopter ve 138 araçla sürüyor. Çalışmalar için çok sayıda motopomp, jeneratör, çamur pompası, arazöz, hidrosap, sondaj aracı, seyyar aydınlatma cihazı, çadır, battaniye ve uyku tulumu, seyyar mutfak, mobil yatakhane, kumanya ve içecek sevk edildi. Çalışmalar sırasında kesintisiz iletişim sağlanması için 8 mobil baz istasyonu kuruldu.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.