Erken teşhis için tek merkez

Erken teşhis için tek merkez

Kanserle mücadele konusunda 2023 hedefleri planlandı. Meme kanserinin erken teşhisi için Ulusal Mamografi Okuma Merkezi kurulacak.

81 ilde çekilen mamografiler bu merkezde toplanacak. Raporlar 10 gün içinde görüntüleriyle birlikte aile hekimine gönderilecek.
Kalp hastalıklarından sonra en çok can alan hastalık olan kanserle mücadele hız kesmeden devam ediyor. Türkiye’nin kanserle mücadele konusunda 2023 yılına kadar gerekli planlamaları yaptığını kaydeden Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kanser Daire Başkanı Doç. Dr. Murat Gültekin, kanser taramaları 2014 raporu ve 2015 planlamalarını anlattı.

10 GÜN İÇİNDE GÖNDERİLECEK

Planlamalar kapsamında Ulusal Mamografi Okuma Merkezi’nin kurulacağını anlatan Gültekin, “81 ilde hizmet veren KETEM’lerde çekilen mamografiler bir merkezde toplanacak. Her vatandaşımızın filmleri en az iki radyolog tarafından okunacak. Herkesin mamografi raporu 10 gün içerisinde görüntüleri ile birlikte aile hekimine gönderilecek. Bu sayede meme kanseri teşhisinde gecikmeye son vereceğiz” şeklinde konuştu.

TESTLER YAYGINLAŞACAK

2014 yılında herkes için ücretsiz olarak yapılan rahim ağzı kanserlerinde dünyanın en gelişmiş tarama programı olan HPV DNA ve smear taramalarının da yaygınlaştırılacağını söyleyen Başkan Gültekin şöyle devam etti: “Hali hazırda 10 gün içerisinde çıkan sonuçlar ile rahim ağzı kanserlerinde teşhislerde gecikmeye son verilecek.”

KETEM’lerin yaygınlaştırılacağını belirten Gültekin "2015 yılında açılacak 16’sı mobil toplam 56 KETEM ile birlikte, 2018 yılı sonuna kadar 280 KETEM kurulacak” dedi.

Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.