Erik altın yılını yaşıyor

Erik altın yılını yaşıyor

Mersin'in Mut ilçesinde 3 ila 5 TL'den alıcı bulan ve fiyatını koruyan erik, altın yılını yaşıyor.

Mut Belediye Toptancı Hali Sebze Meyve Komisyoncular Derneği Başkanı Mehmet Ali Acar, Can ve Papaz eriğinin sezonun sonuna gelinmesine rağmen halen 3 ila 5 lira arasında satılabildiğini söyledi.Bu yıl ilçe genelinde 14 bin dönüm araziden 30 bin ton erik rekoltesi beklediklerini ifade eden Acar, "Erik üretimi genelde Kıravga, Aşağı Köselerli, Elbeyli, Fakırca, Haydar, Hisar, Irmaklı, Kadıköy, Köselerli, Yukarı köselerli, Barabanlı, Evren, Kelceköy, Kurtsuyu ve Hamam köylerinde ağırlıklı olarak yapılıyor. Mut'ta yetişen Can ve Papaz eriği, görünümü, sulu ve lezzetiyle tüketiciler tarafından yoğun talep görüyor" dedi.

İlçede üretilen eriğe taleplerin çok olmasının üreticiyi mutlu ettiğini belirten Acar, şöyle devam etti:

"Mut'un mikroklima iklim özelliğe sahip olması dolayısıyla burada yetişen ürünlerin ayrı bir tadı, lezzeti ve görünümü var. Bu yıl bereket yılı. Erik sezonunun son bulmasına az bir zaman kaldı. Erik sezonu başladığında kilosu 3 ila 5 liradan alıcı bulurken şuan sezonun kapanmasına az bir süre kala erik fiyatları hala 3 ila 5 lira arasında alıcı bulmaya devam ediyor. Buda üreticinin bu yıl erik piyasasında altın yılını yaşadığını gösteriyor. Üretici bu yıl kalite erik üretmenin karşılığını fazlasıyla aldı. Ayrıca bu erikler paketlendikten sonra Ankara, İzmir, İstanbul ve Mersin başta olmak üzere talebe göre Türkiye'nin değişik illerindeki marketlere de göndeririz. Dolayısıyla bu yıl üretici altın yılını yaşadı. Her yıl Erik nasıl başlar ve biterse kayısıda aynı devam eder.'

Komisyoncu Muhammet Acar ise, 'Yıllardır komisyonculuk yaparım. Böyle bir yıl çok nadir yaşadım. Erik Üreticisi emeğinin karşılığını fazlasıyla alıyor. Bu yıl halimizden erik ve kayısı talepleri çok arttı' dedi.Üretici Erdal Oguz, "Bu yıl Erik ilk hasadındaki fiyatını sonuna kadar korudu. Cebimize para girdi. Buda demektir ki kaliteli meyve yetiştirirsen karşılığını fazlasıyla alırsın. 2014 yılı bereket yılı olacak inşallah" diye konuştu.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.