Ergenekon'un cemaat planları

Yargı bir kez daha tartışmaların odağında. Bu kez Erzincan merkezli bir konuda HSYK'nın apar-topar verdiği karar büyük tepkiye neden oldu.

Ortada Ergenekon gibi bir yapılanma iddiası var. Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in avukatı müvekkilinin "Ergenekon terör örgütüne üye olmak, evrakta sahtecilik, tehdit ve iftira gibi suçlardan tutuklandığını" açıkladı. Buna rağmen HSYK'nın bu kadar kolay bir karar alması, diğer yargı organlarının destek açıklamaları bir çok şüpheyi de beraberinde getiriyor.

İbret verici gelişmeler bunlar. Hukuk mantığının geldiği son nokta. Eğer hukuka olan inanç da zedelenirse kim neye göre davranacak, nereye müracaat edecek?

Bediüzzaman'ın dediği gibi, "Hâkim, kendisi müddeî olsa, elbette 'Kimden kime şekvâ edeyim, ben dahi şaştım,' benim gibi bîçarelerde dedirtir."

Türkiye hala bu cümlede ifadesini bulan "derin karmaşa"yı yaşıyor. İnancımız odur ki bu tartışmalar daha güzel günlere gidişi hızlandıracak.

***

CEMAATLER SÜREKLİ HEDEFTE!

Bazı mihraklar bu tür tartışmalarda cemaatleri bulaştırmadan edemiyor. Ergenekon zihniyeti cemaatleri sürekli birer suç merkezi gibi gösterme gayretinde. Yıllardır böyle.

Erzincan'daki olayda da aynı oyun oynanmak isteniyor. Gönüllü ajanlarla veya tehditle cemaat mensuplarının özel eşyalarının arasında terörle suçlanacak aletler yerleştirilmek istendiğini Risale Haber'de yayınlanan çeşitli haberleri yayınladık. Erzincan'da adı geçen cemaatler arasında İsmailağa cemaati ile Nur cemaatleri listenin en başında.
 
Türkiye'de maalesef belli bir kesimde 80 yıldır varolan bir hastalık mevcut. Cemaat ve tarikatlar yok farzedilmeye, kötülenmeye çalışılıyor. Resmi kanallardan yapılan bu propagandalar silahlı güçler, medya ve kanunlarla devam ediyor. Bu kadar menfi propagandaya rağmen cemaatler Türkiye'nin gerçeği. Bunları görmezlikten gelenlerin halinin kafasını kuma gömen devekuşundan ne farkı var?

Bugüne kadar cemaatler olumsuz bir uygulamanın içinde olmadılar. Var gibi görünenlerin de arkasında nelerin olduğunu 28 Şubat'ta ve Ergenekon'la birlikte ortaya çıkan planlarda çok net bir şekilde gördük.

Herkesin bir planı var. Ama hepsininden önemli olan Allah'ın planı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum