Ergenekon'un attığı çamur Risale-i Nur'da iz bile yapmaz

Ergenekon'un attığı çamur Risale-i Nur'da iz bile yapmaz

Ergenekon'la sıkı irtibatı olduğu iyice belirginleşen Malatya'daki Zirve Yayınevi katliamıyla ilgili olarak geçen hafta bazı İlahiyat hocalarına polis araması yapıldı. Bunların içinde en dikkat çeken isim Prof. Zekeriya Beyaz'dı. İlahiyatla ilgili fikirlerinden ziyade medyatik kişiliği ile bilinen Beyaz, evinin aranmasını ısrarla Said Nursi ve Nurculukla irtibatlandırmaya çalıştı. Said Nursi aleyhinde bir kitap hazırlığı bulunduğunu anlattı. Hatta aramanın ilk saatlerinde kızı bile özellikle Said Nursi ismine vurgu yaparak dikkat çekmeye, aramanın altındaki gerçek nedeni örtmeye çalıştı.

Aynı komite başından beri bu taktiği uygulamaya çalışıyor. Ergenekon'un bir çok fişlemelerinde ve raporlarında Said Nursi, Nur talebeleri ve cemaatlerle ilgili notları yayınlamıştık. Hatta çeşitli ajanlar da kullanılarak Bediüzzaman'ın talebeleri izlenmiş ve cemaatler arasında ihtilaf çıkaracak gayretlere girildiği belgelenmişti. Bunlarla ilgili Risale Haber'de bir çok haber yapmıştık.

ergenekon_risale.jpg4 yıl önce Malatya'da misyonerlik yaptıkları gerekçesiyle Zirve Yayınevi'nde 3 kişiyi hunharca katledenler mahkeme safahatı başladığı zamanlarda da Nur cemaatlerine gittiklerini, Risale-i Nur okuduklarını özellikle belirterek bugün Zekeriya Beyaz'ın yaptığı taktiği uygulamıştı.

Bunlar da arşivlerde bulunuyor.

Risale-i Nur'daki "Zındıka Komitesi" tarifine uyan Ergenekon zihniyetinin Said Nursi ve gönüllülerine atacağı çamur tutmadı bundan sonra da tutmayacak.

NAMIK GEDİK MÜZAKERESİ

Yazarımız Mustafa Özcan'ın Mısır'daki benzer olaydan yola çıkarak gündeme getirdiği Namık Gedik olayı üzerinde müzakere sürüyor. Bugüne kadar genel kanaat Özcan'ın yazısında belirttiği gibi Gedik'in Bediüzzaman için "çöp arabası" tabrini kullandığı biçimindeydi. Ancak İhsan Atasoy bunun gerçek olmadığını ve nereden kaynaklandığını da izah etti.

Günümüze kadar çok konuşulan ancak doğruluğu tam olarak bilinmeyen bir "efsane"ye okuyucular da katıldı. Güzel bir müzakerenin sergilendiği konuyla ilgili Mustafa Özcan Yeni Akit gazetesinde yeni bir iddia ile görüşünü destekledi.

Risale Haber olarak biz de Bediüzzaman'ın Urfa'da olduğu anda olayları bizzat yaşayan Abdullah Yeğin ağabeyle görüştük. Yarın yayaınlayacağımız Yeğin ağabeyin görüşleri de müzakereye büyük bir katkı sağlayacak.

BEDİÜZZAMAN'IN HATIRASI KURTULDU

Geçen hafta en çok sevindiren haberlerin başında Bediüzzaman'ın Isparta'daki tarihi evin yanına yapılması planlanan 7 katlı inşaatın durdurulma kararı oldu. İnşaat izni haberinin Risale Haber'de yayınlanmasından sonra Türkiye'nin dört bir yanından haklı tepkiler geldi. Bu konuda bir çok isimsiz kahraman dualarıyla, girişimleriyle hatayı düzeltmeye gayret etti. Ve neticede Antalya Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Kurulu kararı iptal etti. Konuyla ilgili dua eden, girişimde bulunanlara çok teşekkür ediyoruz.

AĞABEYLERE VEFA

Bediüzzaman'ın talebelerine yönelik vefamızı göstermeye de devam ediyoruz. 2 Nisan Zübeyir Gündüzalp, 3 Nisan Tahiri Mutlu ve Mehmet Emin Birinci'nin vefat yıldönümleriydi. Zübeyir Gündüzalp hakkında kitap yazan araştırmacılara 5 soru sorduk. İlginç bilgilerin yer aldığı cevapları röportaj bölümünden ulaşmak mümkün.

YENİ YAZARLAR

Risale Haber ailesine kalemi güçlü iki isim daha katıldı. Araştırmacı-Yazar İbrahim Kaygusuz ile Arabistan'da ikamet eden Ayşenur Kahveci yazılarına başladı. Her iki yazara tekrar hoşgeldiniz diyoruz.

https://twitter.com/kemalbenek

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum