Ergene Havzasında Çamur Sorun Olmayacak

Ergene Havzasında Çamur Sorun Olmayacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Atıksu Arıtma Tesislerinde ortaya çıkan ve önemli çevre kirliliğine neden olan Arıtma Çamurlarının geri kazanımı ve bertarafı amacıyla yurt genelinde kapsamlı bir çalışma başlattı.

Ergene Havzasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 2011 yılında verdiği talimat ile hızlandırılan ve tamamlanma noktasına gelen Ergene Havzası Eylem Planı çalışması kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı havzada kurulan atıksu arıtma tesislerinden kaynaklanan arıtma çamurlarının geri kazanımı ve bertarafı konusunda çalışma başlattı.
 
Bu kapsamda bakanlık 18 Ağustos 2014 günü Tekirdağ İli’nde Ergene havzasında yer alan atıksu arıtma tesissilerinde oluşan/ oluşacak arıtma çamurlarının mevcut durumu, arıtma çamuru işleme, geri kazanım ve bertarafı konularını ele alan çözüm odaklı üst düzey bir toplantı düzenleyecek.
 
Havza sınırları içerisinde geçen yıl toplam 471.180,90 ton arıtma çamuru ortaya çıktı. Bakanlık, oluşan bu arıtma çamurlarının çevreye en az zarar verecek şekilde geri kazanım ve bertarafının sağlanabilmesi için Ergene Havzasında Arıtma Çamurlarının Yönetimi çalışmalarına ivme kazandırıyor.
 
Havza içerisinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan lisans alarak faaliyetini sürdüren 24 tehlikeli atık geri kazanım tesisi, 42 tehlikesiz atık geri kazanım tesisi, 2 ara depolama tesisi, atıkları ek yakıt olarak kullanan 2 çimento ve 1 kireç fabrikası ile 1 adet 1. Sınıf düzenli depolama tesisi bulunuyor.
 
BAKANLIK YOL HARİTASINI BELİRLEYECEK
 
18 Ağustos 2014 tarihinde Tekirdağ İli’nde yapılacak “Ergene Havzasında Arıtma Çamurlarının Yönetimi” konulu toplantı ile; Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne illerindeki atıksu arıtma tesislerinde oluşan arıtma çamurlarının geri kazanımı ve bertarafına yönelik çözüm önerileri değerlendirilecek.
 
Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.