Erdoğan'ın uçuşa yasak bölge önerisine destek verdiler

Erdoğan'ın uçuşa yasak bölge önerisine destek verdiler

Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier, ateşkesin başarılı olma şansının tek yolunun geçici süreliğine uçuşa yasak bölge yaratmak olduğunu açıkladı. Uçuşa yasak bölge önerisine uzun süre önce Cumhurbaşkanı Erdoğan gündeme getirmişti.

 
 

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Halep yakınlarındaki bir yardım konvoyunun bombalanmasının ardından Suriye'de geçici bir süreliğine askeri uçuşa yasak bölge oluşturulması çağrısı yaptı.

Alman Dışişleri Bakanlığı tarafından bugün Twitter üzerinden yapılan açıklamada Steinmeier'in, "Suriye'deki durum şu an bıçak sırtında" dediği belirtildi.

Steinmeier, "Eğer ateşkesin başarılı olma şansı varsa, buna giden tek yol Suriye'de geçici, en az üç gün fakat yedi günün daha iyi olacağı ve tüm askeri uçuşlara kapalı alan yaratmak" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 71. BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmasında uçuşa yasak bölge konusunda çağrıda bulunmuş ve şu ifadeleri kullanmıştı: "Cerablus'taki Fırat Kalkanı Harekatı sayesinde bölge halkı evlerine dönmeye başladı. Bölgenin elektrik ve su altyapısını çalışır hale getirmek için hemen harekete geçtik. Kızılay, AFAD ve sivil toplum kuruluşlarımız bölge halkının ihtiyaçlarını yerinde karşılıyor. Yine bu bölgede ülke dışına gitmiş tüm mültecilerin de kullanacağı tüm sosyal donatılara sahip yerleşim yerleri inşa etmeyi planlıyoruz. Bunun için güvenli alan haline getirdiğimiz yerlerin uçuşa yasak bölge ilan edilmesine yönelik kararlı bir duruş göstermeli ve hep birlikte çalışmalıyız."

ABD'DEN TÜRKİYE'NİN ÖNERİSİNE DESTEK

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry dün yaptığı açıklamada Rusya ve Suriye hükümetlerinin Suriye'deki çatışma bölgelerine yönelik uçuşlarını derhal durdurması çağrısını yaparak, bunu çökmekte olan ateşkesi kurtarmak için son şans olarak niteledi.

Kerry, "Suriye savaş uçaklarının meşru muhalefetin bulunduğu bölgelerde uçması sınırlandırılabilir. Uçuşlara sınırlama getirmeliyiz" diye konuşmuştu.

 

Yeni Akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.