Erdoğan'ın bahsettiği 5G nedir? İşte 5G'nin özellikleri ve 4G'den farkı

Erdoğan'ın bahsettiği 5G nedir? İşte 5G'nin özellikleri ve 4G'den farkı

Geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklama sonrasında gözler 5G yani 5. nesil kablosuz iletişim teknolojilerine çevrildi. Peki, 5G nedir? İşte 5G hakkında bilmeniz gerekenler.

5G, 5. nesil kablosuz iletişim teknolojisi olarak tanımlanıyor. 5G teknolojisi, özellikle sunduğu hız ile dikkat çekiyor. Örneğin halihazırda kullanmaya devam ettiğimiz 3G, saniyede 28 Megabit hız sunuyor. Bu hız 4G'de 100 Megabit seviyesine ulaşmasına karşın, 4G'nin hızı 5G'nin yanına bile yaklaşamıyor. Zira 5G teknolojisinde 1000 Megabit üzerinde hızlara ulaşılıyor.

5G'nin dağıtımı ise yapılan testlerin gösterdiği üzere, Wifi sinyalleri üzerinden yapılıyor. Bu şekilde 5G ile her yerden iletişimin sağlanması hedefleniyor. Yani daha eski teknolojilerdeki ortamın yarattığı bağlantı sorunu, 5G'de ortadan kalkıyor diyebiliriz.

Ayrıca 5G, daha az güç tüketimi özelliğiyle de, diğer teknolojilerin çok önünde konumlanıyor.

Şu anda Ericsson'un lider olarak geliştirmeye devam ettiği 5G'yi, pek çok ülke desteklemeye devam ediyor. Ayrıca Alcatel-Lucent'i satın alan Nokia, Samsung ve daha bildiğimiz pek çok büyük marka 5G'nin gelişimini destekliyor.

Cumhurbaşkanı'nın belirttiği gibi 4G yerine direkt 5G teknolojisine geçersek, çok yüksek hızda internet ve 5G'nin getirdiği pek çok yeniliği hızla kullanmaya başlayabiliriz.

 

sabah

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum