Erdoğan'ın affetmediği tek isim

Erdoğan'ın affetmediği tek isim

Cumhurbaşkanı Erdoğan, okuduğu saygısız şiirle Almanya ile Türkiye arasında kriz çıkaran Alman komedyen Jan Böhmermann hakkındaki şikayetinden vazgeçmedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybedenler için Beştepe'de düzenlenen "Şehitleri Anma" programında şahsına yapılan hakaretlerle ilgili bütün davaları bir kerelik olmak üzere geri çektiğini açıkladı. Erdoğan, "Bir milat olarak, ben bu vesile ile şu ana kadar şahsıma her türlü saygısızlığı hakareti yapanları bir kereye mahsus davalarımı geri çekiyorum" dedi. Ancak Erdoğan'ın vazgeçmediği bir dava, affetmediği bir isim var: Jan Böhmermann. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Almanya'daki avukatı Ralf Höcker, Almanya'daki "yabancı devlet temsilcilerine hakaret" suçlamasıyla yapılan başvurularının geri çekilmediğini kaydetti.

ERDOĞAN'IN AVUKATI: ALMANYA'YLA İLGİLİ DEĞİŞİKLİK SÖZ KONUSU DEĞİL

Açıklamanın sadece Türkiye ile sınırlı olduğunu belirten Erdoğan'ın Almanya'daki avukatı Ralf Höcker "Şu an için Almanya ile ilgili herhangi bir değişiklik söz konusu değil" şeklinde konuştu.

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "yabancı devlet temsilcilerine hakaret" suçlamasıyla başvurduğu Mainz Savcılığı'nda Alman komedyen Jan Böhmermann hakkında başlatılan soruşturma devam ediyor.

ERDOĞAN ŞİİRİN TAMAMEN YASAKLANMASINI İSTEMİŞTİ

Jan Böhmermann, ZDF kanalında yayınlanan "Neo Magazin Royal" adlı programda Erdoğan ile ilgili "aşağılayıcı eleştiri" anlamına gelen "Schmähkritik" adlı bir şiir okumuştu. Hamburg Eyalet Mahkemesi şiirin bir mizah eseri olduğuna hükmetmiş ancak şiirin bazı bölümlerine ihtiyati tedbir kararı getirmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise son olarak Hamburg Mahkemesi'ne şiirin tamamının yasaklanması için başvuruda bulunmuştu.

"BÜTÜN DAVALARIMI BİR KEREYE MAHSUS GERİ ÇEKİYORUM"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şimdiye kadar açtığı hakaret davalarıyla ilgili olarak cuma akşamı yaptığı açıklamada "Bir milat olarak ben bu vesileyle şu ana kadar şahsıma her türlü saygısızlığı, hakareti yapanları bir kereye mahsus olarak, davalarımı çekiyorum ve affediyorum" ifadesini kullanmıştı. Deutsche Welle

 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.