Erdoğan'dan ABD'li komutana ayar: Haddini bil haddini

Erdoğan'dan ABD'li komutana ayar: Haddini bil haddini

Özel Harekat Daire Başkanlığı'na ziyaret gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan burada yaptığı açıklamada ABD’li komutana sert tepki göstererek, 'Sen kimsin, haddini bil..."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını, darbegirişimi sırasında bombalanan Gölbaşı'ndaki Polis Özel Harekat Daire Başkanlığı yerleşkesinde bulunan Şehitler Camisi'nde kıldı.

Burada yaptığı konuşmada ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Joseph Votel'in 15 Temmuz darbe girişimine yönelik 'tutuklananlardan irtibat halinde olduğumuz komutanlar var. Bu uygulamalar ilişkilerimizi etkiler' açıklamasına değinen Erdoğan, 'Sen kimsin, haddini bil. Sen ülkemdeki darbe girişimini püskürten bu devlete teşekkür edeceğine kalkıp darbecilerin yanında yer alacaksın.''sözleriyle sert tepki gösterdi.

KESİLEN SAKAL GÜR ÇIKAR

Bu saldırıları yapanlara karşı dik durulacağını söyleyen Erdoğan, 'bunlar bu saldırılarla sakalımızı kestiler. Unutmayın ki kesilen sakal daha gür çıkar' sözleriyle dünyaya mesaj verdi.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle;

 Bir birlik beraberlik içerisinde bu anlamlı bir araya gelişte sizleri selamlıyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Gazilerimize şifalar diliyorum.

Bunlar özel harekatı bombalayarak 50 kardeşimizi şehit ettiler. Onlar hain olarak anılacak. Şehitlerimiz ise kahraman olarak anılacak.

Sizlerim duruşuyla bir hain grubun saldırılarını püskürttük.

Dünya bu demokrasi nöbeti tutanları sadece izliyor. Sadece geçmiş olsun diyorlar. Arkasından da endişe duyuyoruz diyorlar. Endişleri şu beyfendilerin.'Acaba bu tutuklananların sayısı daha da artarmı?'. Suçluysa artar.

ABD'Lİ KOMUTANA: SEN KİMSİN, HADDİNİ BİL!

İşte bir tanesi Amerika'da. Önemli bir makamda olan general kalkıyor 'irtibat halinde olduğumuz üst düzey komuta kademesinde olanlardan içeri alınanların olduğunu duyuyorum' diyor. İnsan biraz sıkılır ya. Bunun kararını vermek senin haddine mi? Sen kimsin? Bir defa haddini bileceksin. Kendini bileceksin. Sen ülkemdeki darbe girişimini püskürten bu devlete teşekkür edeceğine kalkıp darbecilerin yanında yer alacaksın. Darbeci zaten senin ülkende besliyorsunuz. Benim milletimi asla inandıramazsınız. Milletim bu tezgahın içinde olanları da biliyor.Bu açıklamalarla kendinizi açığa çıkartıyorsunuz. 

Şu gördüğünüz bina ile tahribatla bunlar bizim sakalımızı kestiler. Unutmayın, kesilen sakal çok daha gür biter. İnşalalh bunun yerinde çok daha güzel bir eseri en kısa zamanda inşa edeceğiz.

TSK içerisindeki bu hainlere karşı dik duruş sergileyenleri tebrik ediyorum.

 

Yeni Akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.