Erdoğan, taziye ziyaretinde: Gerçek Nur talebeleri böyle olur

Erdoğan, taziye ziyaretinde: Gerçek Nur talebeleri böyle olur

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminde darbeci hainler tarafından şehit edilen Nur talebesinin ailesine taziye ziyaretinde bulundu

Kemal Benek'in haberi:

RİSALEHABER-ÖZEL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanların ailelerini ziyaret etti. Ziyaretlerden biri de o akşam darbecilere karşı mücadele eden Nur talebelerinden Mustafa Avcu'nu ailesine yapıldı. 

Ziyaret sırasında duygusal anlar yaşandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Şehit Mustafa Avcu'nun taziye ziyaretinde Kur'an-ı Kerim okudu. Aile bireyleri ile tek tek ilgilenen Erdoğan, şehit Mustafa ile ilgili bilgi aldı.

GERÇEK NUR TALEBESİ BÖYLE OLUR

Gazi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği öğrencisi Mustafa Avcu, Genelkurmay önünde, tank ateşi sonucu kalbinden vurularak şehit edilmişti. Şehadet sırasında yanında arkadaşı Mehmet Şerif Sağlar vardı. Sağlar, Erdoğan'a o akşam neler yaşandığını anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti sonrası Risale Haber'e bilgi veren Mehmet Şerif Sağlar, "Sayın Cumhurbaşkanı yakından ilgilendi. Mustafa'nın Nur talebesi olduğunu söyledik. O gece nur medresesinde Kur'an ve cevşen okuyarak darbeyi engellemek için bir çok nur talebesi gibi meydanlara çıktığımızı, Genelkurmay'ın önüne gittiğimizi anlattım. Bu ifadelerden sonra Emine Erdoğan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan 'Gerçek Nur talebeleri böyle olur' şeklinde konuştular. Sayın Cumhurbaşkanımız da onları tasdik etti. Mustafa'nın adının staj yaptığı yerde inşa edilen camiye verilmesini talep ettik. Özel kalemine not aldırdı. Taziye ziyareti çok samimi bir ortamda gerçekleşti. Cenab-ı Hak Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı başımızdan eksik etmesin inşaallah, ona ve ülkemize karşı planlar yapanların planlarını bozsun, zalimlere ve hainlere fırsat vermesin inşaallah" şeklinde konuştu.

15 TEMMUZ GECESİ 3 NUR TALEBESİ ŞEHİT EDİLMİŞTİ

FETÖ'ye bağlı ve onlara destek veren askerlerin darbe girişiminde sivil, polis ve askerlerin de olduğu 241 insanımız şehit olmuştu. O gece şehitler arasında Nur talebeleri de vardı. 

Gazi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği öğrencisi Mustafa Avcu, Genelkurmay önünde, tank ateşi sonucu kalbinden vurularak şehit edilmişti. İkinci şehit TOBB Üniversitesi Hukuk  Fakültesi Öğrencisi Ömer Can Açıkgöz, cumhurbaşkanlığı külliyesi yanında uçak bombardımanında şehit düşmüştü. Eczacı Hakan Ünver de Ankara'da uçaktan açılan ateş sonucu şehid edilmişti.

foto_galeri-002.gif

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
5 Yorum