Erdoğan sınırötesi operasyonların şifresini verdi

Erdoğan sınırötesi operasyonların şifresini verdi

28. Muhtarlar Toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sınırötesi operasyonlarla ilgili önemli bir şifre verdi. Uzun yıllardır uygulanan hatalı güvenlik anlayışına değinen ve başımıza ne geldiyse bundan dolayı geldiğini ifade eden Erdoğan...

28. Muhtarlar Toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sınırötesi operasyonlarla ilgili önemli bir şifre verdi. Uzun yıllardır uygulanan hatalı güvenlik anlayışına değinen ve başımıza ne geldiyse bundan dolayı geldiğini ifade eden Erdoğan, "Bu hatalı güvenlik anlayışı sona ermiştir. Bundan sonra bıçağın kemiğe dayanmasını beklemeyeceğiz. Bundan sonra terör neredeyse gidip orada tepelerine tepelerine bineceğiz. Tehditleri kaynağında yok edeceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 28. Muhtarlar Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, 93 yıldır başımıza ne geldiyse bu anlayıştan gelmiştir. Bıçak kemiğe dayanmadan harekete geçemediğimizi görüyoruz. Rahat nefes aldığımız hiç olmadı.Siyasette büyük bedeller ödedik. Ekonomide büyük bedeller ödedik. İnsani olarak büyük bedeller ödedik. Bu hatalı güvenlik anlayışı sona ermiştir" dedi.

BUGÜNE KADAR 40 BİN TERÖRİST İMHA EDİLDİ

Erdoğan 28. Muhtarlar Toplantısında yaptığı konuşmada Türkiye'nin uzun yıllardır mücadele ettiği terör sorununa ilişkin çok önemli bir açıklama yaptı. 30 yılı aşkın süredir 40 bin teröristin imha edilmesine rağmen terör örgütlerinin eylemlerinin durduralamadığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Bundan sonra bıçağın kemiğe dayanmasını beklemeyeceğiz. Bundan sonra terör neredeyse gidip orada tepelerine tepelerine bineceğiz. Tehditleri kaynağında yok edeceğiz. 30 yılı aşkın süredir PKK ile mücadele ediyoruz. 40 bin mensubunu imha ettik ama eylemlerini durduramadık. Çünkü PKK bize saldırdığı zaman cevap veriyorduk şimdi hem içerde hem dışarıda inlerinde yok edeceğiz. Birer birer hepsini yok ediyoruz. Bölücü örgüte imkan veren kimse hepsini yok edeceğiz. Bak şimdiden söylüyorum biz gelip onları bulmadan nereye giderlese gitsinler. Rahat nefes alamayacaklar. Gittikleri her ülkenin devlet başkanları sürekli rahatsız edeceğiz. Önlerine dosyaları koyacağız. Bu ülkede kimsenin yaptığı ihanet yanına kar kalmayacak. Hiçbir teröristi bu topraklarda barındırmayacağız. Ya imha olacaklar ya teslim olacaklar"

"TÜRKİYE KİMSEDEN İZİN ALMADI"

Türkiye, Suriye ve Irak'ta da bu güvenlik anlayışına uygun bir duruş sergiliyor. PYD ve YGP karşımızda bayrak sallamaya başlayınca anladım ki bize kimseden fayda yok. Türkiye Cerablus operasyonuna başlarken kimseden izin almadı. Suriye'ye girince gördük Suriye'nin sorunu DEAŞ değil ortada bir taktik var. Orada bu oyunu bozan Türkiye'nin iki ay önce başlattığı Cerablus operasyonudur.

Sabah

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.