Erdoğan: Musul'a gireceğiz

Erdoğan: Musul'a gireceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 9'uncu Avrasya İslam Şurası'nda yaptığı konuşmada, Türk askerinin Irak'taki varlığına itiraz eden Irak Başbakanı İbadi'ye sert tepki gösterdi. Erdoğan, "Sen benim muhatabım değilsin, biz Musul operasyonuna katılacağız"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9'uncu Avrasya İslam Şurası'nda konuştu.

İslam Şurası'nın 15 Temmuz sonrası İstanbul'da yapılmasının önemine vurgu yapan Erdoğan, "Kendi milletine silah doğrultan hainleri iyi tahlil etmeliyiz" dedi.

    Bölgedeki Müslümanların hizmete, ihyaya, irşada en çok ihtiyaç duydukları bir dönemde öne çıkan bu örgüt, maalesef sadece kendi hegemonyasını kurmak için çalışmıştır.


Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

FETÖ'nün bir cemaat olmadığı hakkında görüş birliğine varılmıştır. Avrasya coğrafyası, FETÖ'nün ülkemiz dışındaki ilk açılım alanı ve en yoğun faaliyet gösterdiği bölgedir. Doğu Avrupa ve Orta Asya'da uzun bir fetret döneminin ardından elde edilen özgürlük ortamı, bu örgüt tarafından alabildiğince istismar edilmiştir. Bu şura vesilesiyle FETÖ'nün gerçek yüzünün Avrasya coğrafyasının her köşesinde çok daha hızlı bir şekilde ifşa edileceğine inanıyorum. Sizlerden, bu gayreti, bu desteği özellikle bekliyoruz, bekliyorum.

İhyaya, irşada en çok ihtiyaç duyulan bu dönemde, bu örgüt sadece kendi hegemonyasını kurmak için çalışmıştır.

İslam dünyası, sadece terörizm saldırısı altında acı çekmekle kalmıyor, aynı zamanda bölünmeye çalışılıyor, hem de ağır ithamlara maruz kalıyor. Özellikle Ortadoğu'da ölenlere bakıyorsunuz, ölenlere bakıyorsunuz, Müslüman. Öldürene bakıyorsunuz, "Allahuekber" diyor, öldürene bakıyorsunuz, o da "Allahuekber" diyor. Burada çok büyük bir sorun var. Mezhepçilik fitnesi ile İslam dünyasını müdahaleye açık hale getirmeye çalışıyorlar.

Bugün, Irak'ta, Suriye'de, Yemen'de hatta geçmişte Türkiye'de aynı oyun tekrarlanıyor.

    Benim sünnilik diye bir dinim yoktur, benim şiilik diye bir dinim yoktur, benim dinim, din-i mübin olan İslam'dır. Elbette benim tabi olduğum bir yorum var, ama asla bu yorumu dinimin, İslam'ın üstüne çıkarmadım, çıkaramam.

DAEŞ'in Suriye'de gerçekleştirdiği eylemler, Batı ülkelerinde Müslüman düşmanlığının yükselmesine yol açıyor. Müslüman kimliği ötekileştirilerek marjinalleştirilmeye çalışılıyor. İslam ve terör, aynı parantez içine alınmaya çalışılıyor. Bu konuda en büyük sorumluluk, İslam dünyası olarak, Müslümanlar olarak, Müslümanları temsil eden din adamları ve politikacıları olarak sizlere ve bizlere düşüyor.

"Obama verdiği sözü tutmadı"

Irak ve Suriye'de DAEŞ'e karşı 63 ülke koalisyon çatısı altında birleşmiş, ne hikmetse Irak sadece Türkiye'den dert yanıyor. Türkiye, 900 kilometrelik Suriye, 300 kilometrelik Irak sınırına müdahale etme hakkına sahip. Nitekim, Cerablus'a girdik. Güneye doğru bu DAEŞ'i, PYD'yi sürüklüyoruz. Temizledik. ABD bize söz verdi, burada PYD olmayacak. Bizzat Başkan bana söyledi, merak etmeyin girmeyecekler. Ama verdikleri sözü tutmadılar. Biz de şimdi kendi planımızı kendimiz uyguluyoruz.

"Sen benim kalitemde değilsin"

Şimdi Irak, sadece Türkiye'den dert yanıyor. Şahsıma hakaretler ediyor. Irak Başbakanı, sen benim kalitemde değilsin, seviyemde değilsin, hatta muhatabım da değilsin. Türkiye, Musul'daki operasyona katılacak.

'11 Eylül' yasasına tepki

56 ülke ortak karar alıp ABD Kongresi'nin bu yanlışından geri adım atmasını sağlayacağız.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.