'Erdoğan İslam aleminin ve ümmetin başkanıdır'

'Erdoğan İslam aleminin ve ümmetin başkanıdır'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın New York'ta kabul ettiği Amerikan İslami İlişkiler Konseyi Direktörü Awad son dönemde Türkiye'de yaşananlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Awad; "Amerikalı Müslümanlar olarak, hukukun üstünlüğünü.."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın New York'ta kabul ettiği ABD'deki Müslüman toplum temsilcilerinden Amerikan İslami İlişkiler Konseyi (CAIR) Direktörü Nihad Awad, "Türkiye'nin başarılarını devam ettirmesini, umut, iyimserlik, refah ve özgürlük bölgesi olarak kalmasını diliyoruz." dedi.

ABD'nin değişik bölgelerinden gelen Müslüman toplumu temsilcileri, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu görüşmeleri için New York'ta bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile kaldığı otelde bir araya geldi.

Görüşmede, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı Kan, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü ve Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın da hazır bulundu.

ABD'deki Müslüman toplumu temsilcileri, Erdoğan ile yaptıkları görüşmeyi değerlendirdi.

ABD genelinde İslamofobi'ye karşı mücadelesiyle tanınan CAIR Direktörü Awad, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmelerinde, acımasız darbe girişiminden kurtulan Türk halkına, devletine ve demokrasisine desteklerini ilettiklerini belirterek, "Türk halkının, tarihi açıdan örnek alınacak biçimde darbeyi püskürterek ne kadar cesur olduğunu gördük. Fedakarlık, anlayış, farkındalık açısından Türk halkının yaptığından çok ilham aldık." dedi.

Awad, "Amerikalı Müslümanlar olarak, hukukun üstünlüğünü, demokrasiyi ve özgürlüğü destekliyoruz. Türkiye'nin başarılarının devam etmesini, umut, iyimserlik, refah ve özgürlük bölgesi olarak kalmasını diliyoruz." ifadesini kullandı.

"Umudumuzun son taşı yok edilememeli"

Brooklyn Bangladeş toplumundan aktivist Mir Masum Ali de, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın insanlığın hakikatini söylemesinden mutluyum. Kendisi sadece Türk halkının cumhurbaşkanı değil aynı zamanda tüm İslam aleminin ve ümmetin başkanıdır." dedi.

Darbe girişimini saatlerce televizyon karşısında izlediğini belirten Ali, "Allah bizi korudu. Allah insanlığı korudu. Allah bir felaketten daha tüm dünya Müslümanlarını korudu. Umudumuzun son taşı yok edilememeli." yorumunu yaptı.

Toplantıya Chicago'dan gelen Afrika asıllı Amerikalı Müslüman aktivist Donna Neil Demir de eşinin Türk olduğunu ve 32 yıl önce Müslümanlığı kabul ettiğini ifade ederek, "Türkiye'de darbe girişimi olduğunda hepimiz şok olduk. Chicago'dan çoğumuz Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın ve Türkiye'nin güvenliği için dua ettik." dedi.

Erdoğan ile görüşme fırsatı yakaladığı için çok mutlu olduğunu belirten Demir, Erdoğan'a, bu sene hayatını kaybeden Amerikalı Müslüman boksör Muhammed Ali'nin cenazesine geldiği ve siyahi Amerikalılarla görüştüğü için teşekkürlerini ilettiğini kaydetti.

Uluslararası yardım kuruluşu Zakat Vakfının Başkanı Halil Demir de görüşmeyle ilgili olarak, Erdoğan'ın düşüncelerini kendileriyle paylaştığını, Irak'ta, Suriye'de yaşananla hakkında Amerikalı Müslümanları aydınlattığını belirterek, "Türkiye'nin Ortadoğu'daki rolüyle alakalı olarak gerçekten çok güzel bir görüşme oldu. Sayın Cumhurbaşkanımıza bizleri ziyaret ettiği için, bizlere bu fırsatı verdiği için minnettarız." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştükten sonra ABD basının, Türkiye'deki gelişmeleri ve darbe girişimini tarafsız ve dürüst biçimde yansıtmadığını öğrendiklerine işaret eden Demir, "Türk halkının, 15 Temmuz'daki kahramanlığını, cesaretini ve dünyaya verdiği demokrasi dersini gerçekten anlamış olduk." dedi.

 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.